MIĶELĪTIS, ŠURP NĀKDAMIS, ĪSUS SVĀRKUS ŠŪDINĀJ! - Alūksnes novads

MIĶELĪTIS, ŠURP NĀKDAMIS, ĪSUS SVĀRKUS ŠŪDINĀJ!

 Šogad dzērves nesteidzās aiznest launadziņu un Miķeļdiena mūs iepriecināja ar siltu un saulainu laiku. Viss lapu krāšņums vēl kokos- tas gan nozīmē, ka pavasaris kavēsies, bet mazie Sprīdīši vēl par to nesatraucas, jo visas nedēļas garumā viņi svin. Svin gan grupiņās, gan apvienojoties un cepot gardas kartupeļu pankūkas, ar kurām pacienā  Miķelīti un savus draugus.

  Miķelītis bērnus sagaida ar grozu, kurā paslēptas daudzas rudens veltes, par kurām kopīgi padziedam un minam mīklas. Un kā tad bez rotaļām! Dejojam ar salmu kūli un meklējam Jumīti. Skaidrs, ka tas, kurš Miķeļdienā noķers Jumīti, būs visu gadu laimīgs un vesels! Un vēl Padoms no Miķelīša- ja atrodi riekstu Jumi, liec makā, būs daudz naudas.

  Pēc Miķeļiem naktis kļūs aizvien garākas, bet mēs tīsim dziesmas kamolā un gaidīsim pavasari.

MIĶELĪTIS, ŠURP NĀKDAMIS, ĪSUS SVĀRKUS ŠŪDINĀJ ! MIĶELĪTIS, ŠURP NĀKDAMIS, ĪSUS SVĀRKUS ŠŪDINĀJ ! MIĶELĪTIS, ŠURP NĀKDAMIS, ĪSUS SVĀRKUS ŠŪDINĀJ ! MIĶELĪTIS, ŠURP NĀKDAMIS, ĪSUS SVĀRKUS ŠŪDINĀJ ! MIĶELĪTIS, ŠURP NĀKDAMIS, ĪSUS SVĀRKUS ŠŪDINĀJ ! MIĶELĪTIS, ŠURP NĀKDAMIS, ĪSUS SVĀRKUS ŠŪDINĀJ ! MIĶELĪTIS, ŠURP NĀKDAMIS, ĪSUS SVĀRKUS ŠŪDINĀJ ! MIĶELĪTIS, ŠURP NĀKDAMIS, ĪSUS SVĀRKUS ŠŪDINĀJ !

Sagatavoja: Mūzikas skolotāja Vita Vērdiņa
Foto no grupu skolotāju arhīviem.

Skip to content