SPORTISKĀ MIĶEĻDIENA - Alūksnes novads

SPORTISKĀ MIĶEĻDIENA

Šogad uz “Sportisko Miķeļdienu” bērnus aicināja meža stiprinieks lācis (sporta skolotāja D.HOLLA), kurš iestādes laukumā visus sagaidīja, aicinot bērnus viņam palīdzēt veikt dažādus rudens darbus.

Lācis piedāvāja bērniem iesildīties ar kustību aktivitāti “Rudens lapas” – skrienot pa laukumu, bija jāizvairās no rudens lapām, bet saklausot vārdu: “Rudens!”, katram bija jāatrod un jāpaceļ viena lapa, kuru pēc tam vicināja gaisā.

Pēc iesildīšanās lācis aicināja bērnus sadalīties divās komandās, kuras tālāk veicot šķēršļu joslu palīdzēja viņam ātri sašķirot pa traukiem rudens veltes kastaņus un zīles (rudens veltes bija sajauktas kopā).

Tālāk lācis aicināja komandas sacensties Miķelīša veiklības un spēka stafetē, kurā bērniem bija jānoskaidro, vai ir viegli nest maisu pilnu ar ražu. Skrienot līklocī ap konusiem,  bija jāpaņem maiss ar rudens ražu un atpakaļ skrienot jānogādā nākošajam komandas dalībniekam.

Visbeidzot lācis vēlējās noskaidrot vai bērni pazīst gatavo dārzeņu un augļu krāsas, tāpēc viņš aicināja tos šķirot krāsu bumbiņas pa groziem uz kuriem bija krāsa un attēls (dzeltena – paprika, sarkana – tomāts, zaļa – ābols, oranža – ķirbis). Bērni ejot kā lāči devās šķirot bumbiņas un pēc tam ar lāci pārrunāja kā atšķirt gatavu augli no negatava.

SPORTISKĀ MIĶEĻDIENA SPORTISKĀ MIĶEĻDIENA SPORTISKĀ MIĶEĻDIENA SPORTISKĀ MIĶEĻDIENA SPORTISKĀ MIĶEĻDIENA SPORTISKĀ MIĶEĻDIENA

Sagatavoja: pirmsskolas izglītības sporta skolotāja Dita HOLLA
Foto no grupu skolotāju arhīviem.

Skip to content