Alūksnes novads sadarbosies ar Hotinas pašvaldību Ukrainā - Alūksnes novads

Alūksnes novads sadarbosies ar Hotinas pašvaldību Ukrainā

Alūksnes novads sadarbosies ar Hotinas pašvaldību UkraināAlūksnes novada sadarbības partneriem piepulcējusies Hotinas pašvaldība Ukrainā. Pašvaldību savstarpējās sadarbības līgumu Alūksnē parakstīja Alūksnes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers un Hotinas pašvaldības vadītājs Andriy Dranchuk.

 

Līgums paredz veicināt un attīstīt abu pušu sadarbību kultūras, izglītības, sporta, ekonomikas, infrastruktūras, tūrisma, mākslas, kultūrvēsturiskā mantojuma un citās kopējo interešu jomās, stiprināt savstarpējo sapratni, administratīvo kapacitāti un draudzību starp pašvaldībām.

 

Alūksnē viesojās Hotinas pašvaldības vadītājs Andriy Dranchuk, domes deputāte Krystyna Dombrovska un pašvaldības ekonomiskās attīstības un starptautiskās sadarbības departamenta vadītāja Liubov Petrova. Viesi vizītes sākumā tikās ar pašvaldības vadību – Dzintaru Adleru, domes priekšsēdētāja vietniekiem Aivaru Fominu, Druvi Tomsonu, Jāni Sadovņikovu un pašvaldības izpilddirektoru Ingu Berkuli. Abu pašvaldību pārstāvji savstarpēji iepazīstināja ar informāciju par savu pašvaldību. Vēlāk Hotinas pārstāvji apmeklēja Alūksnes novada Kultūras centru, Alūksnes vidusskolu, Alūksnes Sporta centru, Alūksnes Bērnu un jauniešu centru, SIA “Rūpe” ūdens atdzelžošanas staciju, Biznesa staciju, Alūksnes Bānīša staciju, kā arī guva priekšstatu par pilsētu. Novada Sabiedrības centrā viesi tikās ar Alūksnē dzīvojošās ukraiņu kopienas pārstāvjiem un “Alūksnes un Apes novada fonda”, kas ar sabiedrības atbalstu organizē palīdzību Ukrainai un ukraiņiem Alūksnē, valdes priekšsēdētāju Dzintru Zvejnieci.

 

Šī sadarbība izveidojusies pēc Alūksnes novada pašvaldības pārstāvju Aivara Fomina un Jāņa Sadovņikova vizītes Ukrainā septembrī, kur, sadarbībā ar Latvijas investīciju un attīstības aģentūras pārstāvniecības Ukrainā vadītāju Aināru Mežuli, viņi apmeklēja Ukrainas-Latvijas biznesa forumu un abu pašvaldību pārstāvjiem radās interese par savstarpēju sadarbību.

 

Hotinas pašvaldība atrodas Černivcu apgabalā Ukrainas rietumu daļā, netālu no robežas ar Rumāniju un Moldovu. Pašvaldības teritorijā iedzīvotāju skaits ir 18 tūkstoši. Tā sastāv no Hotinas pilsētas un 11 lauku teritorijām. Kara laikā pilsēta kļuvusi par mājvietu vairākiem tūkstošiem ukraiņu no aktīvās karadarbības teritorijas, tādēļ viens no lielākajiem pašvaldības izaicinājumiem kopš 2022. gada 24. februāra ir bijis spēt sniegt nepieciešamo palīdzību šiem cilvēkiem sadzīvē jaunajos apstākļos un turpināt nodrošināt pakalpojumus pastāvīgajiem iedzīvotājiem situācijā, kad daudz resursu nepieciešams novirzīt armijas vajadzībām. Ar pašu resursiem un starptautiskās sadarbības partneru atbalstu pašvaldība par to gādā. Arī Alūksnes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Dz. Adlers apliecināja gatavību sniegt savu atbalstu un pieredzi jaunajiem sadarbības partneriem.

Alūksnes novads sadarbosies ar Hotinas pašvaldību Ukrainā

SAGATAVOJA: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content