11. novembrī Alūksnē atzīmēs Lāčplēša dienu - Alūksnes novads

11. novembrī Alūksnē atzīmēs Lāčplēša dienu

 11. novembrī Alūksnē atzīmēs Lāčplēša diena11. novembrī Alūksnē aicinām apmeklēt Lāčplēša dienas pasākumus, godinot Latvijas brīvības cīnītājus.

Katru gadu 11. novembrī, Lāčplēša dienā, visā Latvijā tiek iedegtas neskaitāmas sveces, pieminot Latvijas valsts armijas uzvaru pār Rietumu brīvprātīgo armiju jeb tā saukto Bermonta karaspēku 1919. gada 11. novembrī un godinot Latvijas brīvības cīnītājus.

Lāčplēša dienai veltīti pasākumi Alūksnē:

9.00 – Lāčplēša dienai veltīts ekumenisks dievkalpojums Alūksnes evaņģēliski luteriskajā baznīcā;

10.30 – ziedu nolikšana pie Lāčplēša Kara ordeņa kavalieru atdusas vietām Alūksnes Lielajos kapos un Garnizona kapos;

15.30 – jauktā kora “Burtnieks” svētku koncerts Alūksnes Jaunajā pilī;

 No 16.30 – Latvijas kontūras veidošana pie 7. Siguldas kājnieku pulka pieminekļa, noliekot svecītes;

17.30 – svētbrīdis un ziedu nolikšana pie 7. Siguldas kājnieku pulka pieminekļa, pieminot Brīvības cīņās kritušos pulka karavīrus. Jaunsargu svinīgais solījums;

18.00 – ikviens iedzīvotājs aicināts kopā ar karavīriem doties lāpu gājienā no 7. Siguldas kājnieku pulka pieminekļa uz Alūksnes Jauno pili;

18.30 – piemiņas brīdis pie Alūksnes Jaunās pils.

Aicinām novada iestādes un iedzīvotājus iesaistīties Lāčplēša dienas pasākumos, apmeklējot koncertu,  dodoties uz 7. Siguldas kājnieku pulka pieminekli, lai veidotu Latvijas kontūru, noliekot svecītes kā piemiņu varonīgajiem karotājiem,  kā arī būt klāt jaunsargu svinīgā solījuma nodošanas brīdī un kopā ar karavīriem doties kopīgā lāpu gājienā uz Alūksnes Jauno pili, lai piedalītos piemiņas brīdī.

 

Iveta Baltā -Vanaga
Alūksnes Kultūras centra
sabiedrisko attiecību speciāliste

 

Skip to content