Alūksnē 11. novembrī notiks Brīvības rogainings - Alūksnes novads

Alūksnē 11. novembrī notiks Brīvības rogainings

Alūksnē 11. novembrī notiks Brīvības rogainingsŠogad 11. novembrī Alūksnē un tās apkārtnē risināsies Brīvības rogainings.

Nedēļa starp Lāčplēša un Latvijas Valsts dzimšanas dienām Latvijā ir Patriotu nedēļa, kuras sestdienu – šogad – Lāčplēša dienu, 11. novembri, aicinām dalībniekus no visas Latvijas pavadīt, piedaloties Brīvības rogainingā. Šī pasākuma neatņemama sastāvdaļa ir tradīcija sacensību atklāšanā vienoties kopējā Latvijas himnas dziedāšanā. Lieli svētki Latvijai – 105. dzimšanas diena, mazi svētki  Brīvības rogainingam – 7. gadadiena. Sacensību centrs būs Alūksnes pilsētā pie jaunās sporta halles.

Brīvības rogaininga norises vieta katru gadu ir cita. 2016. gadā tā bija Tukuma apkārtne ar leģendām apvīto Āžu kalnu un Vilkaču mežu, 2017. gadā – Kolka ar Lībiešu krastu, 2018. gadā – Kandava ar Abavas senleju, 2019. gadā – Jaunpiebalga ar līkumotās Gaujas krastiem, 2021. gadā – Kuldīga un Ventas upes krasti, 2022. gadā – Mārupes novada Jaunmārupes rajons un Cenu tīreļa purvotās salas.

Šogad Brīvības rogaininga laikā  Ceļojumu un orientēšanās klubs “Silva” aicina iepazīt  Latvijas austrumu reģionu – Alūksnes pilsētu Alūksnes ezera krastos un apkārtni. Rogaininga rajons, t.i., sacensību karte, sevī ietvers teritoriju no Alūksnes ezera un Pilssalas līdz  Nesaules ezeram, no Indzera ezera līdz Siseņu ezeram pie Kalnadruvām.

Kontrolpunkti būs izvietoti visā šajā teritorijā, kas nozīmē, ka dalībnieku komandas 2-5 cilvēku sastāvā gan dienas gaišajā, gan vakara tumšajā laikā būs sastopami pilsētas teritorijā, uz lauku un mežu ceļiem visā sacensību rajonā. Lūdzam būt saprotošiem un atvainojamies, ja sagādāsim neērtības.

Starts sacensībām tiks dots sestdienā, 11. novembrī plkst. 11.00 un sacensību centrā pēdējie dalībnieki atgriezīsies jau pa tumsu – ap 18.30. 

Dalībnieki ir no visas Latvijas. Jaunāko dalībnieku vecums ir ap 20 gadiem, bet vecākajiem – pāri 80.

Papildus jautājumiem un informācijai tel. 29267142.

Tiekamies Brīvības rogainingā!

Skip to content