DZIMŠANAS DIENA SPRĪDĪTIM - Alūksnes novads

DZIMŠANAS DIENA SPRĪDĪTIM

“Tas notika ļoti siltā rudenī, tieši, kā šajā, ” tā sākās Sprīdīša 37 gadu dzimšanas dienas izrāde. Šogad tā bija veidota pēc Ināras Šteinbergas fotopasakas  “Ezītis Pukšķītis” motīviem. Izrādi lieliski papildināja bērnu dziedātās dziesmas un dejas.

 Pukšķītis (Laura MIHAILOVA) saņēma ielūgumu uz Vāverītes Čikas ( Santa LAZDIŅA, Kristīne ČERNOMIRDINA) dzimšanas dienu. Bija ielūgti arī citi draugi- lācītis (Beāte ZĀLĪTE), Lapsiņa Našķe (Jolanta APSĪTE), zaķis Ļekata (Dita HOLLA, Kristīne ČERNOMIRDINA). Visiem draugiem bija dāvaniņas Vāverītei, bet Ezītis vēlējās sevišķu un lielu dāvanu. Viņu neapmierināja Ežu mammas (Anta APINE) piedāvātās mazās dāvaniņas. Tāpēc viņš sameklēja vislielāko sēni, bet tā izrādījās indīgā mušmire (Sintija PUŠPURE). Izrādē bērni uzzināja vairākus Ežu mammas padomiņus-

  • Ja tev ir nepatikšanas, atrisini tās pēc iespējas ātrāk. Jo ilgāk tu kavēsies, jo lielākas tās augs.
  • Lai cik grūti, iemācies pats par sevi un savām kļūdām pasmieties. Tad citiem vairs nebūs, par ko smiet.

Noslēgumā gan bērni, gan Ežuks saprata, ka dāvanas nav vajadzīgas, jo draudzība pati ir dāvana, un īsta draudzība ir vislielākā dāvana! 

Ludziņa par Meža tēmu tika izvēlēta, jo Ekoskolas gada tēma iz Mežs. Gatavojoties izrādei, skolotājām ar bērniem bija iespēja pārrunāt gan sociāli emocionālos jautājumus, gan reālo dzīvnieku dzīvi mežā un to, ko cilvēks var darīt, lai mežā visi justos labi.

Prieks, ka izrādi apmeklēja ne tikai mūsu bērni un vecāki, bet arī draugi no PII “Pienenīte”, PII “Pūcīte”, PII “Mazputniņš”, Alūksnes vidusskolas, Ziemeru pamatskolas pirmsskolas grupiņas un laikraksta “Alūksnes un Malienas Ziņas” žurnāliste A.Bērziņa.

 Katra iestāde dāvanā no Ezīša Pukšķīša saņēma Labo padomu grāmatu, kur, noskenējot kvadrātkodus, var uzzināt par dabai draudzīgu rīcību mežā.

DZIMŠANAS DIENA SPRĪDĪTIM. DZIMŠANAS DIENA SPRĪDĪTIM. DZIMŠANAS DIENA SPRĪDĪTIM.

Sagatavoja:
Mūzikas skolotājas Vita VĒRDIŅA, Linda BERKULE, vadītājas
vietniece izglītības jomā Anta APINE
Foto no grupu skolotāju arhīviem

Skip to content