Stājušies spēkā saistošie noteikumi par mājas (istabas) dzīvnieku turēšanu - Alūksnes novads

Stājušies spēkā saistošie noteikumi par mājas (istabas) dzīvnieku turēšanu

Stājušies spēkā saistošie noteikumi par mājas (istabas) dzīvnieku turēšanuNo 9. decembra spēkā stājušies saistošie noteikumi Nr. 30/2023 “Par mājas (istabas) dzīvnieku turēšanu Alūksnes novadā” (oficiālā publikācija izdevumā “Latvijas Vēstnesis” 8. decembra laidienā Nr. 238). Ar saistošajiem noteikumiem aicinām iepazīties tiesību aktu portālā www.likumi.lv: https://likumi.lv/ta/id/348101 vai pašvaldības tīmekļvietnē www.aluksne.lv sadaļā Pašvaldība/Dokumenti/Saistošie noteikumi: https://aluksne.lv/index.php/pasvaldiba/dokumenti/saistosie-noteikumi/

 Saistošie noteikumi nosaka prasības mājas (istabas) dzīvnieku turēšanai Alūksnes novadā, dzīvnieku īpašnieka un turētāja tiesības un pienākumus, atbildību par noteikumu neievērošanu, kā arī klaiņojošo dzīvnieku izķeršanas kārtību Alūksnes novadā.

Suņu saimniekiem jānodrošina normatīvajos aktos noteikto suņa apzīmēšanas un reģistrācijas prasību izpilde un nepieciešamības gadījumā jānodrošina piekļuve pašvaldības policijas amatpersonai veikt pārbaudi, lai pārbaudītu mikroshēmas implanta esamību.

Saistošie noteikumi pieļauj sterilizēta bezsaimnieka kaķa turēšanu daudzdzīvokļu māju piegulošā teritorijā, ja tiek nodrošināta tā labturība un apzīmēšana.

Saskaņā ar noteikumiem dzīvnieka īpašnieka vai turētāja pienākums ir nepieļaut dzīvnieka atrašanos brīvpieejas sporta un bērnu rotaļu laukumos, pašvaldības ēkās, mītiņu, gājienu, piketu norises vietās, publiskās peldēšanās vietās, kapsētās. Šī norma neattiecas uz suņiem-pavadoņiem vai ar dzīvnieku dalību īpaši organizētiem publiskiem pasākumiem.

Noteikumi aizliedz izvest suni pastaigā bez pavadas šādās Alūksnes pilsētas un novada zaļajās zonās: daudzdzīvokļu dzīvojamo māju mikrorajonu teritorijās, Alūksnes Muižas parkā, Tempļakalna parkā, Alsviķu muižas parkā, Jaunlaicenes muižas parkā, Veclaicenes parkā, Pilssalā, Jāņkalniņā.

 

Skip to content