KOPĀ MĒS VARAM VAIRĀK! - Alūksnes novads

KOPĀ MĒS VARAM VAIRĀK!

„Mammu, tēti paskaties, ko es šodien uzzīmēju… Es Tev pastāstīšu, kur mēs bijām…. Šodien skolotāja stāstīja par…”  Tā parasti,  vakarā mājās ejot, 3.grupas mazie Sprīdīši  stāsta par pieredzēto un apgūto ikdienā saviem vecākiem.

 

 „Sprīdītī” mēs  vēlamies iesaistīt ģimenes bērnu mācību procesā, informējot par katras dienas paveikto, organizējot vecāku kopā sanākšanas, svētkus, muzeja apmeklējumus, rosinot mammas un tētus atklāt savus talantus, kā arī vadīt grupā jautros brīžus.  Bērniem tas ir ļoti svarīgi, viņi ar to lepojas, ka darbojamies kopā. Savukārt vecākiem padziļinās izpratne par to, ka kopā strādājot, apvienojot spēkus un daloties zināšanās, mēs varam sasniegt vairāk.

 

Ar vecāku līdzdalību jaunu, krāsaināku veidolu vasarā un rudens pusē ieguva 3.grupas laukumiņš pie Āra klases. Īpaši bērnus priecē 3 tapušie koka vigvami, kas izmantojami daudzveidīgām rotaļām, no koka izgatavotas galda spēles un aktivitāšu siena rotaļām ar ūdeni.

Oktobrī bērni kopā ar skolotājām devās uz SAC “Alūksne”, kur sniedza pansionāta iedzīvotājiem rudens noskaņu koncertu. Paldies bērnu vecākiem par ideju sagādāt kādus saldumus un tējas omītēm un opīšiem.

Kopā ar bērnu ģimenēm oktobrī vēl devāmies uz muzejpedagoģisko programmu “Muzeja detektīvs”. Nodarbībā bērni kopā ar vecākiem iejutās detektīva lomā un risināja dažāda veida uzdevumus, attīstot klausīšanās, skatīšanās, lasīšanas, informācijas meklēšanas un orientēšanās prasmes telpā.

Novembrī “Sprīdīša” dzimšanas dienā kopā ar vecākiem noskatījāmies izrādi “Ezītis Pukšķītis”, kur aktieri bija iestādes darbinieki, grupas skolotāja Sintija PUŠPURE un mūsu grupas bērni. Pēc izrādes neizpalika jautras svētku spēles kopā ar vecākiem un dzimšanas dienas cienasts.

 

Decembra mēnesī katru dienu atveram ar vecāku līdzdalību tapušo Adventes kalendāru, kur vecāki bērniem katru dienu sagādā kādu pārsteigumu pēc pašu izveidota saraksta. Katru rītu bērni saņem kādu vēstuli ar uzdevumu. Aktivitātes bija dažādas, piemēram: atkritumu šķirošanas spēle, krāsojamās lapas ar uzdevumiem, vēstules rakstīšana rūķim, koka dekoru gatavošana un dekorēšana, puzles, piparkūku cepšana, grāmatu lasīšana, dažādu saldumu pārsteigumi, apsveikumu gatavošana, video sveiciena saņemšana no Ziemassvētku vecīša, kā arī īsta Elfa Ērika ierašanās grupiņā ar dažādām aktivitātēm.

Paldies vecākiem par atsaucību! Ceram, ka šogad uzsāktais kļūs par labu tradīciju.

Tā interesanti savijās mūsu ikdienas dzīve un gada pedagoģisko uzdevumu realizācija ar vecāku līdzdarbošanos. Domājam, ka ieguvēji esam mēs visi – bērni,  viņu vecāki, gan arī skolotāji.

Sagatavoja: 3.grupas skolotājas: Anita ŠNEIDERE, Sintija PUŠPURE

Skip to content