„SPRUNGULĪŠU” GRUPAS AKTIVITĀTES PIRMAJĀ PUSGADĀ - Alūksnes novads

„SPRUNGULĪŠU” GRUPAS AKTIVITĀTES PIRMAJĀ PUSGADĀ

SEPTEMBRIS – pēc saulainās vasaras atkal jāķeras pie darbiem. Šajā mēnesī Tēvu diena un katrs gatavo apsveikumu savam stiprajam un gādīgajam tētim. Sākam iepazīt mežu ar trīs skuju koku sugām – egli, priedi, kadiķi. Satiekam Miķelīti un pastāstam, kas izaudzis mūsu sakņu dobē. Raža novākta un Miķeļdienu var godam svinēt.

OKTOBRIS – atbildīgi šķirojam atkritumus, jo gribam lai mūsu zeme ir tīra un sakopta. Sarīkojam lapu grābšanas talku pie mūsu bērza. Esam palīdzējuši sētniecei Evai un pagalms izskatās glīts. Apmeklējam Alūksnes pilsētas bibliotēkā pasākumu   „ Lāči tiekas bibliotēkā”, kur uzzinājām par lāču dzīvi dabā un pasakās. Varējām salikt puzles, samīļot lielo rotaļu lāci un nofotogrāfēties ar to. Turpinām iepazīt skuju kokus un atrast tiem atbilstošos čiekurus un ogas.

NOVEMBRIS – dzimšanas dienu mēnesis. Vispirms svinam „ Sprīdīša” dzimšanas dienu. Mums ir tas gods piedalīties izrādē „ Ezītis Pukšķītis” ar dziesām un rotaļām. Grupā gaidīja lielais svētku kliņģeris un jautras rotaļas kopā ar vecākiem. Novembrī notiek Rīcības dienas. Šogad devāmies uz uzņēmumu „ 4 +”, kur ieraudzījām kā no lielajiem koka baļķiem top dēlīši, briketes un šķelda. Katrs dāvanā saņēma glītu koka klucīti. Svētku tērpos posušies sagaidījām Latvijas dzimšanas dienu un daži jau braši dziedāja Latvijas himnu. Par godu svētkiem gatavojām augļu salātus un klājām svētku galdu.

DECEMBRIS – mēnesis, kad jāgatavojas Ziemassvētkiem. Turpinām izzināt mežu, dzīvniekus, kas tajā mīt. Vērojam kā aug zirņi, kurus atveda skolotājas no pieredzes brauciena Valmierā un kad tie paaugušies, varam pagaršot. Vērojam, kā Alūksne un mūsu dārziņš pošas Ziemassvētku rotās, gatavojam rotājumus grupai un apsveikumus vecākiem. Grupā rotājam īpašu eglīti. Īsto atstāsim, lai aug un rotā mežu. Un tad jau arī ilgi gaidītais brīdis klāt – koncerts un tikšanās ar Rūķi.

Sagatavoja: 2.grupas skolotājas: Guntra ŪDRE, Gunta BOJĀRE

Skip to content