Mārkalnes pagastā atvērts Valsts un pašvaldības vienotais klientu apkalpošanas centrs - Alūksnes novads

Mārkalnes pagastā atvērts Valsts un pašvaldības vienotais klientu apkalpošanas centrs

Šodien, 29. decembrī, Alūksnes novada Mārkalnes pagastā atvērts  Valsts un pašvaldības vienotais klientu apkalpošanas centrs.

Alūksnes novadā kopumā ir atvērti 15 Valsts un pašvaldības vienotie klientu apkalpošanas centri. Četrpadsmit no tiem izveidoti pagastu bibliotēkās. Klientu apkalpošanas centra atklāšanas pasākumā piedalījās Mārkalnes pagasta iedzīvotāji, bibliotēkas apmeklētāji, pašvaldības vadība – domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers, vietnieki Druvis Tomsons un Jānis Sadovņikovs, pašvaldības izpilddirektors Ingus Berkulis, Centrālās administrācijas, Alūksnes novada bibliotēkas, Alūksnes novada pagastu apvienības pārvaldes pārstāvji.

Lai iekārtotu Valsts un pašvaldības vienoto klientu apkalpošanas centru Mārkalnes bibliotēkā, Alūksnes novada pašvaldība īstenoja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas atbalstīto projektu. Ar tā palīdzību iegādātas mēbeles klientu darba vietas iekārtošanai – galds, biroja krēsls un dators, galds ar četriem krēsliem apmeklētājiem, portatīvais un stacionārais dators, darbinieka biroja krēsls, stacionārais tālrunis un mobilais tālrunis, multifunkcionāla kamera dokumentu ieskenēšanai, fotografēšanai, dokumentu smalcināšanas mašīna. Tas ļaus mūsdienīgi un ērti strādāt kā apmeklētājiem, tā darbiniekam.

– Šodien ir nozīmīgs brīdis, kad atveram vēl vienu Valsts un pašvaldības vienoto klientu apkalpošanas centru Alūksnes novadā. Tas būs ļoti liels ieguvums Mārkalnes pagasta iedzīvotājiem, lai nebūtu jātērē laiks un līdzekļi, dodoties uz novada vai reģiona centru pašvaldības vai valsts pakalpojumu saņemšanai. Esam viena no pirmajām pašvaldībām, kas tik plašu Valsts un pašvaldības vienoto klientu apkalpošanas centru tīklu ievieš pagastu teritorijās, veidojot to uz bibliotēku bāzes. Novēlu, lai Mārkalnes iedzīvotājiem šeit ir ērti atnākt un saņemt nepieciešamo palīdzību, – atklāšanas pasākumā sacīja Alūksnes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers.

Pašvaldības izpilddirektors Ingus Berkulis, sveicot mārkalniešus nozīmīgajā notikumā, sacīja, ka, tiekoties ar iedzīvotājiem pieņemšanas dienās pagastos, pārliecinājies, ka cilvēki labprāt izmanto klientu apkalpošanas centru piedāvātos pakalpojumus.

– Lēmums veidot Valsts un pašvaldības vienotos klientu apkalpošanas centrus pagastu bibliotēkās, ir sevi attaisnojis. Iedzīvotāji arvien vairāk izmanto to piedāvātos pakalpojumus un novērtē, ka katrā pagastā ir vieta, kur vērsties pēc palīdzības, iesniegt iesniegumu, saņemt kādu pakalpojumu vai rast atbildes. Nenoliedzami, ir svarīgs arī cilvēks, kurš strādā šajā centrā, tādēļ paldies centra vadītājai Sanitai Silirovai par prasmi un vēlmi strādāt ar Mārkalnes iedzīvotājiem, – sacīja I. Berkulis.

Pašvaldības Centrālās administrācijas Kancelejas vadītāja Viktorija Avota, kuras vadībā novada teritorijā ir izveidoti klientu apkalpošanas centri, novēlēja, lai Mārkalnes pagasta Valsts un pašvaldības vienotais klientu apkalpošanas centrs kļūst par īstu pagasta sabiedrības centru, kur ikviens var iegūt informāciju, saņemt pakalpojumus vai vienkārši – aprunāties.

– Ir prieks, ka arī mārkalniešiem tagad būs iespēja saņemt valsts iestāžu pakalpojumus uz vietas. Priecājos par katru bibliotēkas apmeklētāju un ceru, ka tagad to kļūs vēl vairāk, – Mārkalnes pagasta Valsts un pašvaldības vienotā klientu apkalpošanas centra atklāšanā sacīja  tā vadītāja S. Silirova.

Valsts un pašvaldības vienotajos klientu apkalpošanas centros iedzīvotājiem ir iespēja uzzināt par pašvaldības un valsts iestāžu pakalpojumu saņemšanu, iesniegt iesniegumus Alūksnes novada pašvaldībai un Alūksnes novada pagastu apvienības pārvaldei.

Mārkalnes pagastā atvērts Valsts un pašvaldības vienotais klientu apkalpošanas centrs Mārkalnes pagastā atvērts Valsts un pašvaldības vienotais klientu apkalpošanas centrs Mārkalnes pagastā atvērts Valsts un pašvaldības vienotais klientu apkalpošanas centrs Mārkalnes pagastā atvērts Valsts un pašvaldības vienotais klientu apkalpošanas centrs Mārkalnes pagastā atvērts Valsts un pašvaldības vienotais klientu apkalpošanas centrs Mārkalnes pagastā atvērts Valsts un pašvaldības vienotais klientu apkalpošanas centrs Mārkalnes pagastā atvērts Valsts un pašvaldības vienotais klientu apkalpošanas centrs Mārkalnes pagastā atvērts Valsts un pašvaldības vienotais klientu apkalpošanas centrs Mārkalnes pagastā atvērts Valsts un pašvaldības vienotais klientu apkalpošanas centrs Mārkalnes pagastā atvērts Valsts un pašvaldības vienotais klientu apkalpošanas centrs Mārkalnes pagastā atvērts Valsts un pašvaldības vienotais klientu apkalpošanas centrs Mārkalnes pagastā atvērts Valsts un pašvaldības vienotais klientu apkalpošanas centrs Mārkalnes pagastā atvērts Valsts un pašvaldības vienotais klientu apkalpošanas centrs

SAGATAVOJA: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content