MAZĀ EKOPADOME NOVĒRTĒ PAVEIKTO - Alūksnes novads

MAZĀ EKOPADOME NOVĒRTĒ PAVEIKTO

Mācību gads jau pusē un Mazās Ekopadomes “Zaļie asniņi”, 11. un 6.grupu bērni, devās novērtēt grupās paveikto.

 Šoreiz vērība tika pievērsta grupu noformējumam un eglītei, aktivitātei akcijā “Netradicionālā Ziemassvētku eglīte”. Ekopadomes aicinājums bija izmantot dabas materiālus rotājumos un dzīvo meža eglīti grupās šogad nomainīt ar netradicionālo. Katra grupa šim uzdevumam bija piegājusi atbildīgi un īsta, dzīva eglīte nevienā grupā nebija atrodama. Eglītes bija izgatavotas  no egļu un priežu zariem, dzijas, kartona ruļļiem, koka dēlīšiem, eglīšu rotājumu virtenēm, kā arī tika izmantotas mākslīgās eglītes. Dažas no eglēm grupas rotāja ne pirmo gadu vien, kas pēc Zaļo asniņu domām, ir labākais risinājums.

Grupām, kurās bija eglītes, kas  gatavotas no mākslīgajiem materiāliem,  “Zaļie asniņi” tomēr aicinātu turpmāk izvēlēties ko dabīgāku. Viena mākslīgā eglīte rada industriālo piesārņojums, kas šo eglīti padara dabai daudz kaitīgāku, nekā mežā vai kokaudzētavā nocirstu dabīgo egli. Lai atmaksātos dabai nodarītais kaitējums, kas radies mākslīgās eglītes ražošanā, salīdzinājumā ar resursiem, ko patērē dabīgās egles nociršana, mākslīgā eglīte būtu jālieto vismaz 20 gadus. Protams, nav iebildumu, ja eglīte iegādāta jau sen, rūpīgi glabāta un arvien tiek lietota uz svētkiem.

Prieks, ka 11.grupas Mazā Ekopadome kopā ar grupas skolotājām Inesi RATSEPU un Signi VĪKSNU savā Ziemassvētku uzvedumā caur izrādes sižetu, ar dziesmām un dejām, pauda ideju vecākiem, ka mežs ir dzīvnieku mājas un nevajag cirst eglīti uz svētkiem, kuru pēc dažām dienām izmetīs. Tas visiem lika padomāt par savām izvēlēm dabas labā.

Bērni domā, ka šo ideju, dārziņā uz Ziemassvētkiem rotāt vienu īstu eglīti, kas atrodas zālē un grupu rotājumos izmantot citas radošas idejas, varētu turpināt arī nākamajā gadā. Pašiem prieks, ka šogad izglābām 11 eglītes no nociršanas.

Iestādes pedagogi un personāls akcijā “Mans auduma dvielītis” tika aicināti samazināt papīra dvieļu patēriņu un lietot auduma dvielīšus. Šis aicinājums guva atsaucību un “Zaļie asniņi” katrā grupā un pieaugušo tualetē atrada personāla dvielīšus. Apkopēja informēja, ka līdz ar akcijas sākšanos papīra dvieļu patēriņš ir samazinājies mēnesī par vienu rulli katrā pieaugušo tualetē.

 Dvielīši bija marķēti tikai divās grupās, tāpēc aicinām ievērot higiēnas normas un katram savu dvielīti marķēt. Tas var būt gan vārds pie āķīša, gan iniciāļi uz dvielīša.

6.grupas Mazās Ekopadomes bērni ar grupas skolotāju Mārītes Rezgoriņas un Sanitas Apšusalas palīdzību sagatavos apkopojumu par pārbaudes rezultātiem, ar kuru varēs iepazīties katras grupas bērni un darbinieki.

Sakām paldies visiem Sprīdīšiem par atbildīgu rīcību un uz turpmāko sadarbību.

MAZĀ EKOPADOME NOVĒRTĒ PAVEIKTO MAZĀ EKOPADOME NOVĒRTĒ PAVEIKTO MAZĀ EKOPADOME NOVĒRTĒ PAVEIKTO MAZĀ EKOPADOME NOVĒRTĒ PAVEIKTOMAZĀ EKOPADOME NOVĒRTĒ PAVEIKTO MAZĀ EKOPADOME NOVĒRTĒ PAVEIKTO MAZĀ EKOPADOME NOVĒRTĒ PAVEIKTO MAZĀ EKOPADOME NOVĒRTĒ PAVEIKTO MAZĀ EKOPADOME NOVĒRTĒ PAVEIKTOMAZĀ EKOPADOME NOVĒRTĒ PAVEIKTO MAZĀ EKOPADOME NOVĒRTĒ PAVEIKTO

Ar bērniem kopā pārbaudi veicas un rakstiņu sagatavoja skolotāja Inese VĪTOLA

Skip to content