MEŽA MĀTES GRUPAS BĒRNIEM PATĪK SVĒTKI UN PASĀKUMI!  - Alūksnes novads

MEŽA MĀTES GRUPAS BĒRNIEM PATĪK SVĒTKI UN PASĀKUMI! 

RUDENS SVĒTKI 

      Jaunais mācību gads Meža mātes grupas bērniem sākās ar dienu, kurā bija  smaidi, prieks, ziedi un rudens elpa. Tā ir skaista svētku diena! Veiksmes un gudrības vēlējumus saņēmām no “Nezinīša un viņa draugiem”. Grupā mūs gaidīja Viltīgā lapsa. Viņa aicināja rotaļās: ”Burtiņu gudrības”, draudzīgā grupas dekora “Plaukstiņu putni” gatavošanā. 

     Septembris ir mēnesis, kuram piestāv dzeja. Tas ir krāsainākais no mēnešiem – sārtojas lapas, plaukst krāšņi rudens ziedi un arī dzeja ir tikpat krāsaina un tik dažāda! Par 2023.gada Dzejas dienu moto izvēlēts – “Dzeja elpo!” un, lai dzeja dzīvotu un elpotu arī Sprīdītī, iesaistījāmies akcijā “Dzeja elpo Alūksnē!”  Bērni ar asfalta krītiņiem uz bruģa rakstīja dzeju J. Baltvilks “Trīs vai čiks”. 

     Pastaigās uz mežu, parku, rotaļājoties laukumā vienmēr var  atrast un atklāt ko interesantu. Pētot un vācot dabas materiālus bērni ar lielu prieku gatavoja noformējumus gan grupai, gan ārdurvīm, lai pašiem būtu rudens svētku noskaņas. Gatavojoties Miķeļdienai tapa lapu pušķi, Jumīša zīmes. 

 

MĀRTIŅDIENA 

     Jautri sagaidījām un svinējām latviešu tautas tradīciju svētkus- Mārtiņdienu. Organizējām draudzības rītus kopā ar 10.grupas draugiem.  

     “Draudzības rīts” 5.grupā. Draugus sagaidīja Ķekatnieki, jo no Mārtiņiem sāk iet ķekatās. Draugi atnesa veselīgu cienastu, žāvētas cidoniju šķēlītes. Kopā dziedājām un gājām saveicināšanās rotaļās ar dziedāšanu. Bērni piedalījās stafetēs, kuras organizēja  Viltīgā Lapsa: “Saliec burtiņu, Uz kuru pusi? Mini mīklas par rudeni!”  

     Rotaļas 10.grupā ar Laimīgās zemes bērniem. Rotaļa “Ir jau visi Mārtiņbērni sanākuši te”. Došanās ciemos pie 10. grupas. Nogādājām cienastiņu draugiem, cepumus, apsveicām 10. grupas bērnu Martinu vārda dienā. Radošajā darbnīcā aplicējām Gailim asti, gājām rotaļās par gadskārtu svētkiem Mārtiņiem. 

 

LATVIJAS VALSTS SVĒTKI 

Svarīgi, lai bērni izjustu piederību savai ģimenei, bērnudārzam, dzimtajai pilsētai un zemei. Katru gadu, svinot valsts svētkus, tas ir īpaši jūtams. 

Novembris ir Latvijas valsts dzimšanas dienas mēnesis. Tāpēc arī darbojoties tēmā: “Svinēsim kopā”, bērni izteica domas, ka jātaisa torte, jārotā grupa, jādzied dziesmas, jādejo, tuvāk jāiepazīst mūsu Latvijas pilsētas, utt. 

Apgūstot jaunu tēmu, grupā tika iekārtota vide, kur bija izliktas dažādas grāmatas, puzles, bukleti, karodziņi, latvju rakstu zīmes, attēli, piespraudītes, spēles, viss, kas ir saistīts ar Latviju, Latvijas valsts svētkiem.  

 

ZIEMASSVĒTKI

Šī gada Ziemassvētku pasākuma nosaukums un sižets tika izvēlēts atbilstoši Ekoskolas gada tēmai “Mežs”. Bērni iejutās lāča, vāveres, zaķa, pelēnu, sniegpārsliņu un rūķu lomās, lai paši sev un ģimenēm uzburtu svētkus brīnumainajā mežā. Pirms tam gatavojām no dabas materiāliem eglīti un rotājumus tajā, izzinot dabas saudzēšanas iespējas. 

Ar lielu prieku bērni pauda savu prieku par to, ko paši dara, rādīja prasmes kā uzstāties koncertā, izjuta gandarījumu par to.  

 Rādīja priekšnesumus vecākiem, kurus cītīgi bija gatavojuši visu mēnesi- dziedāja dziesmas, dejoja dejas, skaitīja tautasdziesmas.  

Vecāki pārsteidza bērnus ar dziesmu “Zvaniņš skan”, piedziedājumā bērni skandināja zvaniņus un dziedāja līdzi. 

Visiem kopā mums izdevās radīt brīnišķīgu svētku sajūtu, gaidot Ziemassvētkus, kas iepriecināja gan lielās, gan mazās sirsniņas. 

MEŽA MĀTES GRUPAS BĒRNIEM PATĪK SVĒTKI UN PASĀKUMI! 

  Sagatavoja:  5. grupas skolotājas Liene TOMIŅA,  Jolanta APSĪTE 

Skip to content