KARNEVĀLS “PŪĶĪTIS MEŽĀ” - Alūksnes novads

KARNEVĀLS “PŪĶĪTIS MEŽĀ”

Jaunais Zaļā Koka Pūķa gads sāksies 10.februārī. Šis gads var atnest zināmus izaicinājumus, taču Pūķis vienmēr atrod spēku pārvarēt visas grūtības. To pierādīja arī mūsu karnevāls, kas pulcēja kopā visus meža zvērus, lai sagaidītu ciemiņu – PŪĶĪTI.

Diemžēl notikumu gaita bija neparedzama, jo, pirms Pūķa ciemošanās, pie meža zvēriem ieradās MEŽACŪKA (V.VĒRDIŅA). Par nelaimi, viņai bija svešas mūsu Ekoskolas tradīcijas, un viņa neko nezināja par atkritumu savākšanu un šķirošanu. Tādēļ, krietni iestiprinājusies ar dažādiem gardumiem, viņa savus atkritumus atstāja mežā.
Kad ieradās PŪĶĪTIS (D.HOLLA), viņš pamanīja MEŽACŪKAS atstātos atkritumus un steidzās meklēt vainīgos. Bērni palīdzēja un uzmundrināja PŪĶI ar savām dziesmām un rotaļām. Katra grupiņa, gatavojoties karnevālam, sarūpēja sev ne tikai maskas, bet pārrunāja, atcerējās, pārsprieda dabai draudzīgas uzvedības noteikumus mežā, sacerēja un pārējiem bērniem karnevālā demonstrēja kādu patiesi noderīgu saukli par mūsu mežu un dabu, atbildīgām rīcībām.
1.grupa: Pa mežu patīk staigāt mums,
Droši vien arī Jums.
Atceries tu tikai vienu –
Nelauz kociņu nevienu!
2.grupa: Ja tu būsi meža draugs,
Tad viņš tevi ciemos sauks!
3.grupa: Mēs ejam, ejam, ejam,
Pa parku un pa mežu.
Un mēs saucam:
Ko atnesi, to aiznes, jo Planēta ir pirmajā vietā!
4.grupa: Vai mēs varam ietekmēt atkritumu nokļūšanu mežā?
VARAM!
Padoms: Nemēslo mežā, nevajadzēs arī sakopt!
5.grupa Atkritumi , uguns liesmas
Mežam rada lielas briesmas.
Esi dabas draugs! Ja būsi –
Pūķītim tad prieku dosi!
6.grupa: Rīkojies atbildīgi, saudzē mežu, nemēslo!
7.grupa: Mežā dzīve jauka!
8.grupa: Ko atnesi, to aiznes!
9.grupa: Mežā zvēru, putnu daudz,
Ikviens no tiem ir mūsu draugs!
10.grupa: Suņi skrien uz mežu lūkot,
Vai tik kāds nav nācis cūkot.
Zvēriem, putniem mežs ir mājas.
Prieks ja tiem tur labi klājas.
LAPSIŅA (L.BERKULE) gāja ar bērniem jautrā rotaļā, bet bērni, savukārt, iemācīja PŪĶĪTI dejot. Pēc dejas secinājām, ka visu var iemācīties, arī uzvedību mežā, tādēļ tapa vēstule MEŽACŪKAI, kurā bērni ierakstīja savas pamācības un padomus par labu uzvedību mežā.
MEŽACŪKAI vēstuli nogādāja pasta balodis, viņa to bija rūpīgi izlasījusi un pārdomājusi savu rīcību, jo atsūtīja video bērniem, kurā solīja tā vairāk nedarīt un pieskatīt, lai arī citi mežu nepiemēslo. Esi arī Tu dabas draugs!

KARNEVĀLS “PŪĶĪTIS MEŽĀ” KARNEVĀLS “PŪĶĪTIS MEŽĀ” KARNEVĀLS “PŪĶĪTIS MEŽĀ” KARNEVĀLS “PŪĶĪTIS MEŽĀ” KARNEVĀLS “PŪĶĪTIS MEŽĀ” KARNEVĀLS “PŪĶĪTIS MEŽĀ” KARNEVĀLS “PŪĶĪTIS MEŽĀ” KARNEVĀLS “PŪĶĪTIS MEŽĀ”

Sagatavoja: Mūzikas skolotājas Vita VĒRDIŅA un Linda BERKULE

Skip to content