Elzas Gaujas jaunā filma "Pastkarte no Romas" 15. februārī Alūksnes Kultūras centrā - Alūksnes novads

Elzas Gaujas jaunā filma “Pastkarte no Romas” 15. februārī Alūksnes Kultūras centrā

Elzas Gaujas jaunā filma "Pastkarte no Romas" 15. februārī Alūksnes Kultūras centrā15. februārī 18.30 Alūksnes Kultūras centrā jaunā Elzas Gaujas filma “Pastkarte no Romas” – divu pastnieku mīlestības stāsts ar Jāni Jarānu un Indru Burkovsku galvenajās lomās.

Pirms filmas saruna ar režisori Elzu Gauju un mūzikas autoru, producentu Andri Gauju.

Kā vinnēt loterijā ceļojumu uz Romu? Pastnieku pārim – Ernestam un Alvīnei – beidzot ir izstrādāts plāns, tomēr tam stājas ceļā Alvīnes strauji progresējošais atmiņas zudums.

Filma ir izvirzīta četrām vadošām Lielā Kristapa nominācijām — Labākā pilnmetrāžas spēlfilma, Labākā aktrise, Labākais aktieris un Labākais spēlfilmas operators.

Kinorežisore Marta Elīna Martinsone atzinusi, ka “pēc Elzas filmas noraudājos beigta!”, bet kinokritiķe Kristīne Matīsa vērtē, ka filmas “fināls ir vienkārši satricinošs”. Kultūras žurnālists Kaspars Zaviļeiskis raksta, ka “ir izdevies viegli noturēt sirsnīgu un nesamocītu garu, un šis varētu būt īsts Jarāna comeback [atgriešanās]”.

Kā stāsta filmas režisore Elza Gauja, “dzirdēju, ka pēc filmas kādai skatītājai bijusi “patīkami skumja” sajūta. Viens pāris sola braukt uz Romu sudrabkāzās. Citi prāto, ka biežāk jādzīvo šeit un tagad. Ir tādi, kas smejas, ir tādi, kas raud. Skatītāji plūst uz filmu, un pēc tās domā. Tas man sagādā milzu prieku.”

Filmas izplatītājs, viens no producentiem un mūzikas autors Andris Gauja atzīst, ka filmas montāžas procesā vēl neesot īsti novērtējis šī stāsta emocionālo jaudu. “Man pirms filmas preses seansa ne prātā nenāca, ka Pastkarte no Romas cilvēkus spēs sajūtu līmenī tik cieši sagrābt un vēl ilgi nelaist vaļā, kā publiski izteikušies daudzi skatītāji. Visos seansos, kur tiekamies ar skatītājiem, emocijas iet pa gaisu — arī mūsu aktieriem.

Skip to content