Izsludināta pieteikšanās Mājas kafejnīcu dienai 2024! - Alūksnes novads

Izsludināta pieteikšanās Mājas kafejnīcu dienai 2024!

Izsludināta pieteikšanās Mājas kafejnīcu dienai 2024!Alūksnes novada unikalitāti veido neatkārtojami skaistā daba un darbīgie ļaudis – malēnieši, kuri pēc sava rakstura ir ļoti sirsnīgi un īsti sava novada patrioti, kā arī Latvijas – Igaunijas robežas savdabība, kurā cieši savijušās abas kultūras. Jau ceturto gadu, akcentējot aizsargājamo ainavu apvidus “Veclaicene” unikalitāti, vasaras noslēgumā vietējie iedzīvotāji organizē Mājas kafejnīcu dienu, kuras šogad, Alūksnes novada Jaunlaicenes, Veclaicenes un Ziemera pagastos notiks 24.augustā. Malēniešu viesmīlībai izskanēt ārpus novada robežām varam likt tikai pasākumu veidojot kopā, tāpēc līdz 8.martam aicinām saimnieces, saimniekus un citus čaklus ļaudis pieteikties dalībai Mājas kafejnīcu dienai “Pierobežas garšas Veclaicenē”.

Kas ir Mājas kafejnīcu diena? Mājas kafejnīcu diena ir reģionāla tūrisma galamērķa popularizēšanas pasākums, ko organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) un Latvijas lauku tūrisma asociācija “Lauku ceļotājs” sadarbībā ar galamērķa koordinatoru – Alūksnes Tūrisma informācijas centru. Ideja ir aizgūta no Igaunijas, kad uz vienu dienu saimniecību pagalmi un citas vietas, kas ikdienā nav saistīts ar ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu, pārvēršas par kafejnīcām. Interesentiem tiek piedāvāts nogaršot vietējo ēdienu, gūt lielisku garšas pieredzi, kā arī baudīt interesantu kultūras programmu. Piedāvātais produkts ar tam raksturīgajām kultūras īpašībām un stāstu būs maksas pakalpojums.

Kas var piedalīties Mājas kafejnīcu dienā? Katrs, kurš vēlas, neatkarīgi, ir vai nav reģistrēts PVD, VID, var šajās dienās savā sētā vai citā apvidus atpazīstamību veicinošā vietā piedāvāt savus īpašos ēdienus, dzērienus, našķus, arī demonstrēt savu amata prasmi u.tml., tādējādi reklamējot apvidum raksturīgo malēniešu kultūru un vienkārši kopā ar apmeklētājiem, saviem radiem un draugiem svinēt kafejnīcu dienu.

Kas ir jādara, lai piedalītos Mājas kafejnīcu dienā? Jāsaka “jā” dalībai pasākumā, jāizdomā savs īpašais piedāvājums un jāizpilda dalībnieka anketa. Kļūstot par dalībnieku jāievēro organizatoru sniegtās rekomendācijas, kā arī jāveic apmeklētāju uzskaite un jāsniedz atsauksmes pēc pasākuma, jāreklamē savs piedāvājums un jāizvieto organizatoru sagatavotie mārketinga materiāli.

Kas tiks nodrošināts no organizatora? Mārketinga aktivitātes, praktiskas apmācības – sanitārās prasības un drošība (PVD), mārketings (PR aģentūra) un saskarsme ar apmeklētājiem. Vienošanās ar PVD un VID, lai iegūtu atļauju darboties tiem, kas nav uzņēmēji vai ēdināšanas uzņēmēji. Vadlīnijas un ieteikumi viesu uzņemšanai.

Kā pieteikt dalību un iegūt vairāk informācijas par Mājas kafejnīcu dienu “Pierobežas garšas Veclaicenē”? Iegriežoties Alūksnes Tūrisma informācijas centrā Ojāra Vācieša ielā 1 vai rakstot uz e-pastu tic@aluksne.lv un zvanot pa tālruni 26871868 vai 25442335.

Turam malēniešu kanti kopā!

 

Relīzi sagatavoja
Dace Bumbiere – Augule

Skip to content