Piesakies “Ēnu dienai” Alūksnes novada pašvaldībā un iepazīsti dažādu profesiju pārstāvjus - Alūksnes novads

Piesakies “Ēnu dienai” Alūksnes novada pašvaldībā un iepazīsti dažādu profesiju pārstāvjus

Piesakies “Ēnu dienai” Alūksnes novada pašvaldībā un iepazīsti dažādu profesiju pārstāvjusCeturtdien, 4. aprīlī, projekta “Ēnu dienas 2024” laikā skolēniem Alūksnes novada pašvaldībā būs iespēja iepazīties ar dažādu profesiju pārstāvjiem, viņu ikdienu un darba pienākumiem. Pašvaldība piedāvā ēnot pašvaldības izpilddirektoru, kultūras darba vadītāju, juristu, projektu vadītāju un citas interesantas profesijas. Ja gadījumā oficiālajā ēnu dienas mājaslapā neatrodi sev interesējošo Alūksnes novada pašvaldības vakanci, raksti uz e-pasta adresi sanita.spudina@aluksne.lv un mēs piemeklēsim tavām profesionālajām interesēm atbilstošāko speciālistu.

Lai pieteiktos, skolēni aicināti meklēt Alūksnes novada pašvaldības vakances “Ēnu dienas 2024” oficiālajā tīmekļa vietnē enudiena.lv un iesniegt savu pieteikumu, īsi raksturojot sevi. Pieteikties “Ēnu dienām” var no 1. līdz 18. martam un atlases trešajā kārtā 25. martā.

“Ēnu diena” ir pasaulē atpazīstama un atzīta “Junior Achievement” karjeras izglītības programma 1.–12. klašu skolēniem, kuras laikā tie apmeklē kādu darba vietu un vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu. Latvijā “Ēnu diena” ir biznesa izglītības biedrības “Junior Achievement Latvia” (JA Latvia) reģistrēta preču zīme. Norises mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu jauniešiem izvēlēties profesiju un atbilstoši sagatavotos darba tirgum. Šī ir programma, kas jau daudzus gadus sekmīgi iekļauj izglītības procesā karjeras jautājumus, rosinot jauniešus plānot savu nākotni jau skolas laikā. Veidojot sadarbību starp skolu, sabiedrību un darba vidi, Ēnu diena sekmē jauniešu integrāciju sabiedrībā un darba tirgū nākotnē.

 

Skip to content