Atvērto durvju dienā aicina iepazīt Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas atjaunoto vēsturisko ēku - Alūksnes novads

Atvērto durvju dienā aicina iepazīt Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas atjaunoto vēsturisko ēku

Piektdien, 5. aprīlī, no pulksten 15.00 līdz 18.00 notiks Atvērto durvju diena Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijā un ikvienam interesentam būs iespēja iepazīties ar atjaunoto vēsturisko korpusu.

 – Atvērto durvju dienā būs iespēja ieskatīties visās mācību telpās un salīdzināt skolu iepriekš un tagad. Ļausim apmeklētājiem ielūkoties skolas dzīvē – demonstrēsim fizikas un ķīmijas eksperimentus, būs iespēja izmēģināt, kādas iespējas piedāvā mūsdienīgās tāfeles, – ieskatu Atvērto durvju dienā sniedz ģimnāzijas direktore Uva Grencione-Lapseniete.

Skolēni fizikas mācību stundā eksperimentē

Skolēni fizikas mācību stundā eksperimentē

Apmeklētāju uzmanībai – ieeja caur jauno korpusu, kur pa uzbūvēto pāreju varēs nonākt vēsturiskajā ģimnāzijas korpusā. Pulksten 15.00 skolas pārstāvji apmeklētājus sagaidīs un būs iespēja doties ekskursijā gidu pavadībā. Taču ikvienam Atvērto durvju dienas apmeklētājam būs iespēja arī pastāvīgi izstaigāt atjaunoto ēku.

Ēkas pārbūve ir viens no pašvaldību investīciju projektiem, kas saņēma Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas atbalstu, lai Alūksnes novada pašvaldība varētu ņemt aizņēmumu projekta īstenošanai.

Atjaunota vēsturiskā korpusa zāle

Atjaunota vēsturiskā korpusa zāle

Skolas ēka ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis, tādēļ pārbūves gaitā darbi veikti ar lielu uzmanību pret dažādām vēsturiskām detaļām, piemēram, restaurētas durvis un oriģinālās grīdas flīzes, saglabātas kāpņu margas, koka grīdas mācību telpās un vairākos kabinetos 3., 4. stāvā grīdlīstes, piecas podiņkrāsnis. Saglabāti arī vēsturisko krāsojumu fragmenti iekštelpās. Un būtiskais ieguvums – uzbūvēta abus korpusus savienojošā galerija, tā nodrošinot ērtu un drošu vides pieejamību. Daļēji pārbūvēti inženiertīkli kabinetos, elektroapgādes un apkures sistēmas, atjaunota ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes sistēma, uzstādīta ēkai atbilstoša zibensaizsardzības sistēma un pārbūvēta lietus ūdens kanalizācija. Ēka pielāgota mūsdienu prasībām, lai nodrošinātu audzēkņiem un darbiniekiem ērtu un vizuāli estētisku vidi, padarītu to funkcionālāku un pieejamu cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas direktore Uva Grencione-Lapseniete un projekta vadītāja Una Tetere-Teterovska

Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas direktore Uva Grencione-Lapseniete un projekta vadītāja Una Tetere-Teterovska

Projekta autori – SIA “REM PRO” un SIA “Sestais Stils” apvienība, pārbūvi veica SIA “RERE MEISTARI”, būvuzraudzību nodrošināja SIA “Būvuzraugi LV”. Projektu “Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas ēku pārbūve, 2. kārta” vadīja Alūksnes novada pašvaldības Centrālās administrācijas Īpašumu pārvaldības un attīstības nodaļas projektu vadītāja Una Tetere-Teterovska.

SAGATAVOJA: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content