Skaisto balsu svētki Alūksnes Jaunās pils Mūzikas salonos - Alūksnes novads

Skaisto balsu svētki Alūksnes Jaunās pils Mūzikas salonos

Skaisto balsu svētki Alūksnes Jaunās pils Mūzikas salonos12. aprīlī plkst. 13.00 Alūksnes Jaunajā pilī Mūzikas salonos skanēs ārijas un dziesmas Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas vokālās nodaļas audzēkņu izpildījumā. Koncertprogrammā izvēlēta A.Kalniņa, A.Žilinska, L.Garūtas, J.Mediņa, M.Ravela, H.Thima, A.Skarlatti, K.V.Gluksa, F.Hendeļa, C.Biksio mūzika, ko izpildīs audzēknes Adele Jakoviča, Sigita Keiša un Elizabete Baldiņa, koncertmeistare Jana Martinsone. Muzikālajā ceļojumā kopā ar jaunajiem solistiem apmeklētājus aizvedīs vokālā pedagoģe Dace Balode, sniedzot iespēju ne tikai baudīt ārzemju un latviešu mūziku topošo dziedātāju izpildījumā, bet arī iepazīstinot apmeklētājus ar katra komponista vēstījumu, ko viņš ir vēlējies nodot klausītājiem ar skaņdarba palīdzību.

Par brīnišķīgu tradīciju izveidojusies Alūksnes novada muzeja un Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas organizētais topošo dziedātāju koncerts Alūksnes Jaunās pils Mūzikas salonos. Šis notikums piepilda Alūksnes Jauno pili ar skaistām melodijām un emocionālu izpildījumu, atklājot mūzikas plašo un daudzveidīgo pasauli, sākot no klasiskās operas fragmentiem līdz izcilu latviešu komponistu aranžētajām latviešu tautasdziesmām. Tas ir ceļojums no itāļu baroka skaņām līdz romantiskiem latviešu dziesmu duetiem. Muzikālo sniegumu papildina vokālās pedagoģes Daces Balodes stāstījums, kas dod ieskatu komponistu dzīvē un mūzikas radīšanas procesā, atklājot izpildīto skaņdarbu vēstījumu.
Šogad koncertprogrammā iekļauti: A.Skarlatti skaņdarbs “Gia il sole dal gange”, K.V.Gluksa Orfeja rečitatīvs un ārija no operas “Orfejs un Eiridiče”, Kleopatras ārija no G.F.Hendeļa operas “Jūlijs Cēzars”, kā arī latviešu komponistu darbi, piemēram, A.Žilinska dziesmas “Man uz pleca” un “Rokas”, A.Kalniņa dziesmas “Tek mazās kājiņas”, “Sudrabaina sapnim bārda”, “Līst klusi”, L.Garūtas dziesma “Sniedziņš nāk” un citi skaņdarbi.
Šī koncerta programma aicina apmeklētājus aizmirst par ikdienas rūpēm un steigu, rosinot iztēloties laiku, kad pils saimnieki – baroni fon Fītinghofi baudīja pasaules mūzikas skanējumu muzicēšanai piemērotās, gleznainās pils telpās – Mūzikas salonos.
Dalības maksa pasākumā: pieaugušajiem 6,00 EUR, skolēniem, pensionāriem 4,00 EUR.
Aicinām atnākt un baudīt vokālo mūziku kopā ar topošajiem solistiem, lai iepriecinātu savas sirdis un prātus ar skaistu mūziku!

Skip to content