Atvērto durvju diena Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas ēkā - Alūksnes novads

Atvērto durvju diena Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas ēkā

“Te bija mūsu klase!”, “Šeit mums notika latviešu valodas stundas”, “Te taču bija garderobe!” – gluži kā salidojumā, pēc kāda laika satiekoties, 5. aprīlī jutās Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas bijušie audzēkņi, pedagogi un darbinieki un arī pārējie interesenti, kas Atvērto durvju dienā nāca lūkot, kā pēc pārbūves izskatās skolas vēsturiskā ēka.

Apmeklētājus sagaidīja ģimnāzijas direktore Uva Grencione-Lapseniete, ēkas pārbūves projekta vadītāja Una Tetere-Teterovska un Alūksnes novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Fomins. Un tad jau pirmie soļi pa jaunuzbūvēto pāreju, lai nonāktu vēsturiskajā ēkā!

Pašreizējais skolas kolektīvs bija sarūpējis sirsnīgas satikšanās iespēju. Apmeklētāji varēja ielūkoties katrā telpā, klasēs sagaidīja tajās šobrīd strādājošie skolotāji. Skolotāja Inese Ločmele un jaunie ķīmiķi demonstrēja aizraujošus ķīmijas eksperimentus, skolotājas Rasma Gradovska fiziķi savukārt – fizikas brīnumus. Kopā ar skolotāju Guntu Tuču varēja pamēģināt gan rakstīšanu ar tintes spalvu, gan mūsdienīgās tāfeles. Kopā ar Ivetu Mikijansku – ieskatīties skolas vēsturē.

Ēkas pārbūve ir viens no pašvaldību investīciju projektiem, kas saņēma Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas atbalstu, lai Alūksnes novada pašvaldība varētu ņemt aizņēmumu projekta īstenošanai.

Projekta autori – SIA “REM PRO” un SIA “Sestais Stils” apvienība, pārbūvi veica SIA “RERE MEISTARI”, būvuzraudzību nodrošināja SIA “Būvuzraugi LV”. Projektu “Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas ēku pārbūve, 2. kārta” vadīja Alūksnes novada pašvaldības Centrālās administrācijas Īpašumu pārvaldības un attīstības nodaļas projektu vadītāja Una Tetere-Teterovska.

Skip to content