Aizsardzības ministrs tikās ar domes priekšsēdētāju un Civilās aizsardzības komisiju - Alūksnes novads

Aizsardzības ministrs tikās ar domes priekšsēdētāju un Civilās aizsardzības komisiju

Piektdien, 10. maijā, Alūksnē aizsardzības ministrs Andris Sprūds tikās ar Alūksnes novada pašvaldības domes priekšsēdētāju Dzintaru Adleru un novada civilās aizsardzības komisiju.

Sarunā ar ministru Dz. Adlers uzsvēra, ka ir svarīgi valstī konkrēti nodefinēt, kas ir Austrumu pierobeža, kuras pašvaldības tajā ietilpst un, lai tās arī saņemtu atbilstošu atbalstu, atvieglotus nosacījumus fondu programmu projektu īstenošanā un konkrētu finanšu apjomu drošības un civilās aizsardzības infrastruktūras izveidei. Priekšsēdētājs norādīja, ka viens no galvenajiem problēmjautājumiem civilajā aizsardzībā ir patvertņu trūkums, viņš sacīja, ka īpaši pierobežas pašvaldību teritorijās ir svarīgi izbūvēt atbilstošas patvertnes.

Ministrs apstiprināja, ka Austrumu pierobeža nav tikai Latgales pašvaldības, arī Alūksnes novads. A. Sprūds uzsvēra, ka Austrumu robežas pašvaldību stiprināšanas darbs ir uzsākts un pakāpeniski tiks turpināts.

Domes priekšsēdētājs ar ministru pārrunāja sadarbību ar Zemessardzi un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, kas Alūksnes novadā ir ļoti veiksmīga, jautājumus par sabiedrības uzticēšanos valsts struktūrām, tostarp pašvaldībām, un faktoriem, kas to negatīvi ietekmē, kā arī citiem jautājumiem.

Tiekoties ar Civilās aizsardzības komisijas locekļiem, ministrs uzsvēra institūciju savstarpējās sadarbības nozīmi krīzes situāciju risināšanā un pauda gandarījumu par pašvaldības veiksmīgu sadarbību ar Zemessardzi un Nacionālo bruņoto spēku Kājnieku skolu. Komisijas locekļi iepazīstināja ministru ar līdzšinējo pieredzi civilās aizsardzības mācību organizēšanā, savstarpējas sadarbības stiprināšanā un civilas aizsardzības dokumentu izstrādē. Sarunas laikā tika pārrunāti arī būtiskākie problēmjautājumi nozarēs.

Skip to content