Trešā vasaras kultūras akadēmija pašvaldību kultūras dzīves vadītājiem notiks Alūksnē 19.-21.augustā - Alūksnes novads

Trešā vasaras kultūras akadēmija pašvaldību kultūras dzīves vadītājiem notiks Alūksnē 19.-21.augustā

Latvijas Kultūras akadēmija sadarbībā ar Alūksnes novada pašvaldību aicina uz vasaras kultūras akadēmiju “Novadu kultūras dzīves veidošanas izaicinājumi ārpus centriem. Pārrobežu sadarbības iespējas” 19.-21. augustā Alūksnē.

Latvijas Kultūras akadēmija ik gadu rīko vasaras akadēmiju pašvaldību kultūras vadītājiem par reģionu kultūras dzīves veidošanā aktuālām tēmām, lai iepazīstinātu ar jaunākajām atziņām mūsdienīgas kultūras pārvaldības īstenošanā un sniegtu neformālās tīklošanās iespējas.

Pirmajā vasaras akadēmijā 2022.gadā Ogrē uzmanība tika pievērsta kultūrā balstītai novadu attīstības plānošanai, savukārt otrajā vasaras akadēmijā Dobelē – labbūtībai un iedzīvotāju līdzdalībai kultūrvides veidošanā. Novadu pārstāvji – līdzšinējo vasaras akadēmiju dalībnieki ir atzinīgi novērtējuši sniegto iespēju gūt jaunas zināšanas un iedvesmu darbam, piedaloties akadēmijas lekcijās un interaktīvās sesijās.

Šī gada vasaras akadēmija tiks veltīta dažādiem izaicinājumiem, kas saistīti ar kultūras dzīves veidošanu ārpus lielajiem apdzīvotajiem centriem un pierobežā, kā arī aicinās labāk iepazīt pārrobežu sadarbības iespējas un labās prakses.  Vasaras akadēmijas ietvaros dalībnieki varēs izprast mazapdzīvotu vietu kultūras specifiku un iepazīt labās prakses, kas apvieno rūpes par kultūras mantojumu ar laikmetīgām radošām iniciatīvām. Dalībnieki varēs noskaidrot, kādas ir pārrobežu kultūras sadarbības projektu attīstības iespējas, kā arī uzlabot savas komunikācijas un starpkultūru saskarsmes prasmes.  

Vasaras akadēmija norisināsies Alūksnē – novadā, kas veicis mērķtiecīgus ieguldījumus savas kultūras mantojuma kopšanā un popularizēšanā. Dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar Alūksnes novada kultūrvietām – Ērmaņu muižu, Viktora Ķirpa Ates muzeju “Vidzemes lauku sēta”, Alūksnes muižas parku u.c., kā arī apmainīties savstarpējā pieredzē neformālo sesiju ietvaros.

Dalībnieki aicināti pieteikties līdz 5.augustam, aizpildot pieteikumu tiešsaistē https://forms.gle/tQSa8a2sRtPhyLkAA Dalībnieku skaits ir ierobežots, un pieteikumi tiks apstiprināti rezervācijas kārtībā.

Dalības maksa ir 105 EUR. Dalības maksā ir iekļautas ēdināšanas izmaksas, bet naktsmītņu rezervācija Alūksnes novadā dalībniekiem jāveic pašiem.

Pasākuma noslēgumā dalībnieki saņems Latvijas Kultūras akadēmijas apliecību par novadu kultūras vadības tālākizglītības kursa apguvi 16 akadēmisko stundu apmērā.

Vasaras kultūras akadēmijas PROGRAMMA (pdf fails)

Naktsmītņu ieteikumi Alūksnes novadā (pdf fails)

Skip to content