Alūksnes novadā notiks militārās mācības “NAMEJS 2024” - Alūksnes novads

Alūksnes novadā notiks militārās mācības “NAMEJS 2024”

Alūksnes novadā notiks militārās mācības “NAMEJS 2024”No 3. septembra līdz 8. oktobrim visā Latvijā notiks Nacionālo bruņoto spēku organizētās visaptverošās valsts aizsardzības mācības “Namejs 2024”. Mācību aktivitātes notiks arī Alūksnes novadā, tostarp Alūksnē un Pededzē.

Valsts robežsardzes Viļakas pārvalde sadarbībā ar Zemessardzes 2. Vidzemes brigādi 6. un 7. septembrī organizēs praktiskās mācības “Namejs 2024”, kas 7. septembrī notiks Pededzes pagastā. Mācību laikā tiks izmantota salūtmunīcija, pārvietosies kaujas tehnika, kā arī piedalīsies iepriekšminēto iestāžu personāls.

Savukārt Alūksnē mācību norises nodrošināšanai 8. septembrī no plkst. 9.00 līdz 16.30 būs slēgta transporta kustība Brūža ielas posmā no Skolas ielas līdz Brūža ielai 7.

Visaptverošas valsts aizsardzības mācībās “Namejs 2024” piedalīsies karavīri un zemessargi no visām Nacionālo bruņoto spēku vienībām, tostarp valsts aizsardzības dienesta karavīri, rezerves karavīri, un sabiedroto bruņoto spēku karavīri.

Aicinām sekot līdzi aktuālajai informācijai par mācību norisi Latvijas novados Nacionālo bruņoto spēku sociālo tīklu kontos, kā arī Nacionālo bruņoto spēku tīmekļa vietnē un pašvaldību tīmekļa vietnēs.

Mācību laikā darbosies informatīvais tālrunis: +371 28637064.

Skip to content