Saņemiet nekustamā īpašuma nodokļa paziņojumus elektroniski oficiālajā elektroniskā adresē! - Alūksnes novads

Saņemiet nekustamā īpašuma nodokļa paziņojumus elektroniski oficiālajā elektroniskā adresē!

Saņemiet nekustamā īpašuma nodokļa paziņojumus elektroniski oficiālajā elektroniskā adresē!Aicinām iedzīvotājus un juridiskās personas, kuras maksāšanas paziņojumus par nekustamā īpašuma nodokli saņem pa pastu, turpmāk šos paziņojumus saņemt elektroniski uz oficiālo elektronisko adresi portālā Latvija.gov.lv. Lai to izdarītu, portālā jāveic tikai viena darbība – jāaktivizē oficiālā elektroniskā adrese.

Nekustamā īpašuma nodoklis ir obligāts, ikgadējs maksājums, kas īpašniekam jāmaksā pašvaldībai, kuras teritorijā atrodas nekustamais īpašums. Pašvaldība, pēc nodokļa aprēķināšanas, sagatavo un izsūta īpašniekiem vai to pilnvarotām personām nekustamā īpašuma nodokļa paziņojumus pēc norādītās adreses. Šobrīd paziņojumi tiek sūtīti dažādos veidos – uz deklarēto (reģistrēto) adresi papīra formātā, uz oficiālo elektronisko adresi vai uz e-pastu, ja persona sniegusi piekrišanu šādam saņemšanas veidam.

Sūtīšana papīra formātā ir visdārgākā izvēle mums visiem. Latvijas sabiedrībai kopā tā izmaksā vairāk kā miljons eiro. Šo naudu varētu izmantot citiem Jums svarīgiem mērķiem.

Turklāt pēc oficiālās elektroniskās adreses izveides arī citas iestādes ar Jums varēs sazināties elektroniski. Kā arī Jums būs iespēja ar iestādēm oficiālo saziņu turpmāk veikt elektroniski oficiālajā elektroniskajā adresē.

Aicinām nekavēties un saņemt dokumentus oficiālajā elektroniskajā adresē. Uzziniet vairāk par oficiālo elektronisko adresi portālā Latvija.gov.lv.

Skip to content