Stājas spēkā saistošie noteikumi - Alūksnes novads

Stājas spēkā saistošie noteikumi

No 3. oktobra spēkā stājas divi Alūksnes novada pašvaldības saistošie noteikumi.

 

Spēkā stājušies saistošie noteikumi Nr. 31/2024 “Grozījumi Alūksnes novada pašvaldības domes 2016. gada 24. novembra saistošajos noteikumos Nr. 23/2016 “Par pirmsskolas vecuma bērnu reģistrācijas, uzņemšanas un atskaitīšanas kārtību Alūksnes novada pašvaldības izglītības iestādēs”. Oficiālā publikācija izdevuma “Latvijas Vēstnesis” 02.10.2024. laidienā Nr. 192.

 

Ar šiem grozījumiem saistošie noteikumi papildināti ar jaunu nodaļu, kas regulē diennakts uzraudzības pakalpojuma sniegšanu Alūksnes novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs. Nodaļa nosaka gadījumus, kad un kā vecāki var pieteikt bērnu diennakts uzraudzības pakalpojumam, minimālo bērnu skaitu, kad izglītības iestāde sāk nodrošināt diennakts uzraudzības pakalpojumu un to, ka lēmumu par diennakts uzraudzības pakalpojuma sniegšanu vai pārtraukšanu pieņem izglītības iestādes vadītājs.

 

No 3. oktobra ir stājušies spēkā jauni saistošie noteikumi Nr. 32/2024 “Par Alūksnes novada pašvaldības atbalstu biedrībām, nodibinājumiem un reliģiskajām organizācijām”. Oficiālā publikācija izdevuma “Latvijas Vēstnesis” 02.10.2024. laidienā Nr. 192.

 

Saistošie noteikumi nosaka vienotu kārtību, kādā pašvaldība sniedz atbalstu biedrību, nodibinājumu un reliģisko organizāciju projektu realizācijai un/vai darbības nodrošināšanai.

Pašvaldība atbalstu projektu realizācijai piešķir, ja pretendents savu darbību veic pašvaldības teritorijā, ja projekts ir finansēts ar Eiropas Savienības vai citu fondu nodibinājumu, un projekta rezultāts ir pieejams sabiedrībai. Atbalsts vienam projektam ir līdz 10% no tā budžeta, bet gada laikā tas nevar pārsniegt 1000 eiro.

Biedrībām pašvaldības atbalsts var būt līdz pat 500 eiro gadā, turklāt tām ir jābūt sabiedriskā labuma organizācijām, apvieno politiski represētas personas vai personas ar veselības traucējumiem, katrai biedrībai ir jāiesniedz pieprasījums atbalsta saņemšanai nākamajam budžeta gadam līdz esošā budžeta gada 1. oktobrim, kā arī tajās pastāvīgi jānodarbina vismaz 10 biedri.

 

Ar pašvaldības saistošajiem noteikumiem var iepazīties arī vietnē www.likumi.lv un pašvaldības tīmekļvietnē www.aluksne.lv sadaļā Pašvaldība/Dokumenti/Saistošie noteikumi.

 

SAGATAVOJA: Lāsma ĒVELE,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content