RUDENS SPORTA SVĒTKI ‘’KRĀSAINAIS RUDENTIŅŠ’’ - Alūksnes novads

RUDENS SPORTA SVĒTKI ‘’KRĀSAINAIS RUDENTIŅŠ’’

Oktobrī notika rudens sporta diena ‘’Krāsainais rudentiņš’’. Sporta dienā piedalījās visas 7. grupas. Pašas mazākas grupiņas bērni centās braši  iesaistīties stafetēs. Kas viņiem ļoti padevās. Stacijas bija izvietotas pa visu bērnudārza teritoriju, kuras bija jāapmeklē katrai grupai ar izdalītas staciju karšu palīdzību. Kopā apmeklējot 7 stacijas.

  1. Stacija Trāpi mērķī – Kur katram komandas dalībniekam bija jātrāpa bumbiņā mērķī.
  2. Stacija Brauciens pakaļ rudenim – Pa vienam katrs bērns, turot rokās koka stūri skrēja līkločiem apkārt konusiem gan  uz priekšu , gan atpakaļ un uzmanīgi atdeva stūri nākamajam komandas dalībniekam.
  3. Stacija- Karstais kartupelis. Šajā stafetē piedalījās divas komandas. Katrs spēlētājs saņema vienu karoti. Katram komandas dalībniekam bija jāpārvieto kartupelis uz karotes no starta līnijas līdz pagrieziena punktam un atpakaļ. Tad kartupelis  bija jānodot nākamajam komandas biedram. (Bērni ar azartu vēlējas sacensties ar pretinieku komandu). Ja kartupelis nokrita, spēlētājam bija jāapstājas un jāpaceļ to ar karoti. Uzvarēja tā komanda, kas pirmā pabeidza stafeti.
  4. Stacija- Labirints. Katram bērnam bija jaizskrien cauri labirintam  jāpaņem priekšmets un jākrien atpakaļ un  jānodot stafeti nākošajam komandas biedram.
  5. Stacija- Rudens ražas talka. Kura komanda ātrāk salasīs kartupeļus talkā. Bērni ar aizrautību lasīja pa laukumu izbērtos kartupeļus. Sajutās, kā izstā talkā. Bērni labprāt atkārtoja vairākas reizes.
  6. Stacija – Kura komanda aizlēks tālāk. Bērni leca viens pēc otra uz priekšu kamēr aizleca līdz finišam. Veicot šo stafeti bērni attīstīja atspērīgumu un veidoja prasmi darboties pēc kārtas.
  7. Stacija – Rudens saulīte. Bērni ar knaģiem veidoja rudens saulīti. Uzvarēja, tā komanda kura ātrāk izveidoja saulīti, Bērni darbojoties attīstīja roku sīko motoriku.

Galvenais mērķis piedalītos sporta dienā bija veicināt bērnu pozitīvu attieksmi un interesi par sportu.  Bērni aktīvi iesaistījās fiziskās aktivitātēs un jutās gandarīti par paveikto. Sporta dienu noslēdzam ar apbalvošanu.

RUDENS SPORTA SVĒTKI  ‘’KRĀSAINAIS RUDENTIŅŠ’’ RUDENS SPORTA SVĒTKI  ‘’KRĀSAINAIS RUDENTIŅŠ’’ RUDENS SPORTA SVĒTKI  ‘’KRĀSAINAIS RUDENTIŅŠ’’ RUDENS SPORTA SVĒTKI  ‘’KRĀSAINAIS RUDENTIŅŠ’’

Skip to content