Ēnu diena 2024 - Alūksnes novads

Ēnu diena 2024

4. aprīlī visā Latvijā, tostarp Alūksnes pirmsskolas izglītības iestādē “Pienenīte”, norisinājās “Ēnu diena”, kuras laikā jaunieši izmantoja iespēju iepazīt pirmsskolas izglītības skolotāja un logopēda profesiju, to ikdienu un darba pienākumus. Apkopojot jauniešu iesniegtās anketas, no piedāvātajām 5 vakancēm aizņemtas visas.

Viena no “Ēnotājām” bija PII “Pienenīte” bijusī audzēkne Reina Brūvere, kura savā anketā rakstīja “Es izvēlējos pieteikties ēnošanai tieši šajā vietā, jo pati esmu uzaugusi, pavadījusi lieliskus gadus kā arī, protams, piedzīvojusi savu pirmo izlaidumu sev mīļajā bērnudārzā Pienenītē. Neskatoties uz to, ka esmu ļoti vēlos aplūkot pašu bērnudārzu un to kā tas ir mainījies pa vairākiem gadiem, jau ilgu laiku esmu ieinteresēta pirmsskolas skolotājas, jeb kā man patīk teikt, auklītes profesijā. Man vienmēr ir ļoti patikuši bērni, kā arī man ar tiem vienmēr izdodas saprasties, lai arī kādi tie reizēm nemēdz būt, izdodas rast kādu kompromisu vai risinājumu. Protams, man ir priekšstats un apjausma par šo profesiju, taču esmu pārliecināta, ka noteikti daudz ko vēl nezinu par to un tās pienākumiem. Es uzskatu, ka iegūstot iespēju šeit ēnot, es noteikti uzzinātu sev neskaidros jautājumus, kārtīgāk iepazītos ar sev tīkamo profesiju un protams pakavētos bērnības atmiņās! ”

Reinai šī diena bija pildīta ar patīkamām atmiņām, iespaidiem un tikšanos ar savām skolotājām.

Ēnu dienas noslēgumā skolēni atzina, ka patiesībā šī profesija prasa daudz zināšanu un prasmju, kā arī šajā dienā atklājās, ka tas ir daudz grūtāk nekā kādreiz ir šķitis.

Paldies skolēniem par šo dienu bērnudārzā “Pienenītē”

Ēnu diena 2024 Ēnu diena 2024 Ēnu diena 2024 Ēnu diena 2024 Ēnu diena 2024

Skip to content