18. jūnijā Mārkalnē notiks Alūksnes novada senioru svētki “Ar garšu pretī Jāņiem” - Alūksnes novads

18. jūnijā Mārkalnē notiks Alūksnes novada senioru svētki “Ar garšu pretī Jāņiem”

18. jūnijā Mārkalnē notiks Alūksnes novada senioru svētki “Ar garšu pretī Jāņiem”18. jūnijā Mārkalnē notiks Alūksnes novada senioru svētki “Ar garšu pretī Jāņiem”, kas ir kļuvuši par ikgadēju notikumu mūsu senioriem.

 14.00 svētkus atklās Mārkalnes vokālais  ansamblis “Akava” un Zeltiņu pagasta ansamblis “Jautrie podi”, kam sekos kulinārijas šovs “Īstās latvju saimnieces” ar četrām īpašām, uzņēmīgām un neparastām saimniecēm, kuras pārstāvēs Vidzemi, Latgali, Kurzemi un Zemgali. Saimnieces rādīs savu kulināro meistarību, pārsteigs ar viesmīlību un saviem novadiem raksturīgajiem tērpiem.  Ikvienam būs iespēja nobaudīt saimnieču pagatavoto ēdienu, kas raksturīgs katras saimnieces pārstāvētajam novadam, būs iespēja uzzināt par zāļu tējām un ārstniecības augiem, ko var izmantot dažādos ēdienos, rokdarbiem, receptēm un dažādām dzīves gudrībām. Varēs iegādāties kādus sirdij tīkamus našķus.

16.00 Zaļumballes danči un kopīga Līgo dziesmu dziedāšana, Jāņu vainagu izstāde – konkurss “Iepin svētkus vainagā”.

Sadarbībā ar Alūksnes novada Sporta centru, būs iespēja piedalīties arī sportiskās aktivitātēs, piem. šautriņu mešanā, ķegļu spēlē.

Senioriem, kuri vēlas pasākuma vietā nokļūt ar organizētu transportu, lūgums sazināties ar kultūras darba organizatoru vai senioru kopas vadītāju.

Autobuss no Alūksnes Kultūras centra  uz Mārkalni kursēs plkst. 13.15., atpakaļ no Mārkalnes uz Alūksni  plkst.19.10.

Ieeja pasākumā brīva.

Gaidīsim ikvienu novada senioru!

Skip to content