Iedzīvotājus aicina izteikt viedokli par saistošo noteikumu projektiem - Alūksnes novads

Iedzīvotājus aicina izteikt viedokli par saistošo noteikumu projektiem

Iedzīvotājus aicina izteikt viedokli par saistošo noteikumu projektiemNo 5. līdz 19. jūlijam Alūksnes novada pašvaldība aicina iedzīvotājus izteikt viedokli par trim saistošo noteikumu projektiem.

 

Iedzīvotāji aicināti izteikt viedokli par saistošo noteikumu “Par kārtību, kādā izvietojamas un noformējamas ielu nosaukuma plāksnes, ēku nosaukuma norādes zīmes, ēku numura (nosaukuma) zīmes Alūksnes novadā” projektu.  Noteikumi noteiks kārtību, kādā novada teritorijā izvieto un noformē ielu nosaukuma plāksnes, ēku nosaukuma norāžu zīmes, ēku numura (nosaukuma) zīmes, daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās – arī telpu grupu informācijas zīmes ar dzīvokļu numuriem, administratīvo atbildību par noteikumu neievērošanu un noteikumu izpildes kontroli.

 

Paust viedokli iedzīvotāji aicināti arī par saistošo noteikumu “Par Alūksnes novada pašvaldības domes 2018. gada 22. marta saistošo noteikumu Nr. 3/2018 “Alūksnes novada pašvaldības aģentūras “ALJA” nolikums” atzīšanu par spēku zaudējušiem” projektu. Tas saistīts ar Alūksnes novada pašvaldības domes 29. jūnijā pieņemto lēmumu ar 2024. gada 1. janvāri noņemt PA “ALJA” pašvaldības aģentūras statusu.

 

Šajā pašā termiņā iedzīvotāji arī var izteikt viedokli par saistošo noteikumu “Par Alūksnes novada pašvaldības domes 2023. gada 25. maija saistošo noteikumu Nr.14/2023 “Par Alūksnes novada pašvaldības aģentūras “SPODRA” maksas pakalpojumiem un to cenrādi” atzīšanu par spēku zaudējušiem” projektu. Arī šis dokumenta projekts saistīts ar pašvaldības domes 29. jūnija lēmumu par aģentūras statusa noņemšanu PA “SPODRA”.

 

Saistošo noteikumu projektus, par kuriem sabiedrība tiek aicināta izteikt viedokli, Alūksnes novada pašvaldība publicē tīmekļvietnes www.aluksne.lv sadaļā Sabiedrība/Sabiedrības līdzdalība/Viedokļa izteikšana par saistošo noteikumu projektiem. Savu viedokli par saistošo noteikumu projektiem iedzīvotāji var izteikt brīvā formā vai izmantojot anketas, kas pieejamas iepriekš minētajā tīmekļvietnes www.aluksne.lv sadaļā.

 

Viedokli par saistošo noteikumu projektiem izziņotajā termiņā var iesniegt kādā no šiem veidiem:

  • nosūtot kā elektronisku iesniegumu uz pašvaldības e-adresi portālā latvija.gov.lv,
  • nosūtot elektroniski parakstītu iesniegumu uz e-pasta adresi priekslikumi@aluksne.lv,
  • nogādājot pašvaldībā pašrocīgi parakstītu iesniegumu vai aizpildot iesnieguma veidlapu Valsts un pašvaldības vienotajos klientu apkalpošanas centros Alūksnes novada pašvaldības administratīvajā ēkā Dārza ielā 11, Alūksnē, Alūksnes novadā, vai pagastu bibliotēkās to darba laikā,
  • nosūtot pa pastu Alūksnes novada pašvaldībai, Dārza ielā 11, Alūksnē, Alūksnes novadā, LV-4301 (pasta zīmogam uz aploksnes jāsakrīt ar attiecīgo saistošo noteikumu projekta viedokļu izteikšanai izsludinātā termiņa pēdējo dienu).

 

SAGATAVOJA: Monta MELZOBA,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content