KAD ĀRĀ SNIEG UN PUTEŅO… - Alūksnes novads

KAD ĀRĀ SNIEG UN PUTEŅO…

Februāris pie mums atnāca ar aukstām dienām, naktīm un sniegiem. Tomēr par spīti visam, turpinājām darboties un uzzināt daudz jauna gan darbojoties, gan izzinot dažādas tēmas, kas radīja interesi un prieku veikt piedāvātos uzdevumus.

Nedēļas tēmas “Kā dzīvo putni ziemā?” ietvaros uzzinājām vairāk par putnu dzīvi ziemā, barības sagatavošanu, barotavu dažādību. Laukumā vērojām putnus, kas apmeklēja izliktās barotavas, paši gatavojām putnu barību kopā ar vārnu, kas bija ieradusies mūs apciemot un pateicās par bērnu rūpēm ziemas laikā.

Jauku noskaņojumu tālākajam darbam deva Meteņu dienas pasākums, kura laikā veicām dažādas aktivitātes, kas saistījās ar ziemas priekiem. Kopīgi ar 3.grupas bērniem izjutām gan drauga plecu, gan uzmundrinājumu aktivitāšu laikā. Paldies iestādes komandai, kas padarīja mums šo dienu interesantu un fiziskajām aktivitātēm bagātu.

Saistībā ar EKO skolas  uzdevumiem, runājām par ūdens taupīšanu, aplūkojām shēmu, kā ūdens no ūdenstilpnes nonāk līdz patērētājam. Veicām eksperimentu, kurā secinājām, ar maza ūdens strūkla daudz lēnāk piepilda trauku nekā lielāka. Nolēmām pie grupas izlietnēm novietot uzrakstu “Taupi ūdeni!”, lai to atcerētos roku mazgāšanas un zobu tīrīšanas laikā.

Daudzveidīga un interesanta bija nedēļas tēma, kas saistījās ar ilustratores un bērnu grāmatu autores M. Stārastes daiļrades izpēti. Lasījām autores darbus, pārrunājām un pētījām emocijas viņas ilustrācijās. Paši zīmējām ilustrāciju daiļdarbam “Balti, tīri sniegavīri” pavisam neparastā tehnikā – PVA līmes un skūšanās putu sajaukumā.

Gaidām siltāku laiku, lai varētu veikt nākamās interesantās aktivitātes saistībā ar pavasara iestāšanos.

  1. grupas skolotājas

Lusine PETROSJANA – GOLUBEVA, Ilze HOLLA

Skip to content