CIEMOS NĀK VECĀKI! - Alūksnes novads

CIEMOS NĀK VECĀKI!

Šajā mācību gadā 1.grupas vecāku sapulcē nolēmām, cik svarīgi būtu vecākiem iepazīstināt bērnus ar savām profesijām. Sākumā vecāki bija nedaudz apmulsuši, jo nezināja, kā lai šādā vecumā (bērniem 2-3 gadi) pastāsta par savu profesiju, ko parādīt un kā ieinteresēt viņus. Bet pirmā un drosmīgākā pie mums ciemojās Līvas Gustas mamma Edīte un bērnus iepazīstināja ar agronoma profesiju.

Edīte bija atnesusi bērniem sagatavoto materiālu par augiem, ar to attēliem un sēklu paraugiem. Viņa bērniem pastāstīja ar ko tieši pati nodarbojas – augu stādīšanu, sēšanu, kopšanu. Bija lietas, ko pati Līva nemaz nezināja par mammas profesiju, tādēļ šis it īpaši interesējoši bija viņai.

Edīte  bija sagatavojusi zemi, puķu podus un sēklas, lai katram bērnam būtu iespēja iesēt alisītes. Katrs izvēlējās sev podu un piepildīja to ar zemi, izvēlējās sēklu paciņu, jo bija sagatavoti vairāku krāsu ziedi un tās iesēja savā puķu podā. Skolotājas un skolotāju palīgi iesaistījās un kopīgi ar bērniem un mammu paveica darbu.

Vēl šodien alisītes priecē mūsu grupas pagalmu, pārstādītas lielajā puķu kastē. Bērni turpina par tām rūpēties un nepacietīgi gaida pirmos ziedus! Šīs aktivitātes uzrunāja arī citus vecākus un esam saņēmušas dažādus jaunus piedāvājumus vecāku profesiju iepazīšanai.

CIEMOS NĀK VECĀKI! CIEMOS NĀK VECĀKI! CIEMOS NĀK VECĀKI!

Skip to content