Pašvaldība sāk labiekārtot pansionāta kapu teritoriju Alūksnes Lielajos kapos - Alūksnes novads

Pašvaldība sāk labiekārtot pansionāta kapu teritoriju Alūksnes Lielajos kapos

Pašvaldība sāk labiekārtot pansionāta kapu teritoriju Alūksnes Lielajos kaposAlūksnes novada pašvaldība jau šonedēļ sāks tā saukto pansionāta kapu teritorijas labiekārtošanu Alūksnes Lielajos kapos.

– Apbedījumiem šajā kapsētas teritorijā bija ļoti nepieciešama labiekārtošana, jo vairumam no tiem jau ilgāku laiku nav piederīgo, kas kapavietas ikdienā uzturētu. Vēloties šo teritoriju cieņpilni sakārtot, pašvaldība šī gada budžetā ir paredzējusi līdzekļus šim mērķim, – skaidro Alūksnes novada pašvaldības izpilddirektors Ingus Berkulis.

Plānots, ka labiekārtošanas darbi sāksies piektdien un jūnijā arī noslēgsies. Saskaņā ar noslēgto līgumu tos veiks SIA “Ziedošie dārzi”. Minētajā teritorijā esošajām kapavietām paredzēts demontēt visus koka krustus, jo tie savu laiku ir nokalpojuši. Granīta, betona vai marmora kapu plāksnītes, kā arī nebojātās, kvalitatīvākās kapu apmales no apbedījuma vietām tiks noņemtas un vienu gadu uzglabātas pieminekļu darbnīcā Alūksnē. Ja kādam no apbedījumiem tomēr pieteiksies tuvinieks, viņš plāksni varēs saņemt, ar šo vēlmi vēršoties pie kapu pārziņa. Tāpat arī tuvinieki ir aicināti jau tagad izrakt atsevišķās kapavietās veiktos dekoratīvo augu stādījumus.

Teritorijas labiekārtošanas procesā paredzēts noņemt veco augsni, laukumu uzfrēzēt, lai izlīdzinātu šobrīd nelīdzeno un nevienmērīgi izkārtoto apbedījumu teritoriju, no jauna izveidot astoņas apbedījumu rindas un kapavietas, iesēt mauriņu. Visām kapavietām plānots uzstādīt vienota stila kapa plāksnes ar krustiņu un apbedītās personas vārdu un uzvārdu, ja tas ir zināms. Lāčplēša Kara ordeņa kavaliera atdusas vietā uzstādīto plāksnīti saglabās un restaurēs.

SAGATAVOJA: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
Centrālās administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content