Izsludināts metu konkurss Alūksnes ezera piekrastes attīstības meta izstrādei - Alūksnes novads

Izsludināts metu konkurss Alūksnes ezera piekrastes attīstības meta izstrādei

 Alūksnes novada pašvaldība ir izsludinājusi metu konkursa “Ezera piekrastes attīstība” iepirkuma procedūru par Alūksnes ezera piekrastes daļas funkcionālo un arhitektonisko risinājumu. Metu konkurss saistīts ar bijušās VEF teritorijas un tās apkārtnes attīstību, par ko pašvaldība iepriekš aicināja arī iedzīvotājus izteikt savu skatījumu un priekšlikumus.

 Metu konkursa piedāvājumi  iesniedzami līdz 12. augustam. Visa ar iepirkuma procedūru saistītā dokumentācija – nolikums, tehniskā specifikācija un citi nolikuma pielikumi pieejami Elektronisko iepirkumu sistēmā www.eis.gov.lv.

 Metu konkursa mērķis ir iegūt arhitektoniski un ainaviski augstvērtīgu un funkcionāli pārdomātu, vēsturiskajā un ainavas vidē balstītu, ilgtspējīgu Alūksnes ezera piekrastes un tās pieguļošās teritorijas nākotnes attīstības vīziju, kas atbilst nolikumā un tehniskajā specifikācijā ietvertajām prasībām, un izvēlēties tās īstenošanas būvprojektu izstrādātāju. Konkursa kopējais godalgu fonds ir 15 000 EUR.

 Konkursa potenciālajiem dalībniekiem izstrādājamā meta teritorija jāapskata kā Alūksnes ezera krasta vienota veseluma daļa, saslēdzoties ar blakus esošajām teritorijām. Attīstības risinājumos jāiekļauj ūdens centra izbūve, tā apkārtnes un piekrastes ārtelpas risinājumi.

Ūdens centra kompleksā jāiekļauj šādas ēkas un ar to saistītā infrastruktūra:

  • ūdens centrs peldēšanai un peldētapmācībai ar rekreācijas zonu, nepieciešamajām koplietošanas un saimnieciskajām, tehniskajām telpām un šautuvi, kas krīzes gadījumā izmantojama kā patveršanās telpa,
  • ūdens centru arhitektoniski un funkcionāli papildinoša ēka, kas universāli piemērojama uzņēmējdarbībai,
  • pusatvērta tipa apjumts sporta laukums izmantošanai visās sezonās – ziemā ledus laukums publiskai slidotavai, hokejam, vasarā skrituļošanai, strītbolam u.c. aktivitātēm.

 Ārtelpā jāparedz ar esošajām pastaigu takām savienota gājēju promenāde ar atpūtas vietām un pieejām ezeram un Tīklu salai. Ūdens centra piekļuvei jārisina transporta plūsmas, pieturvietu un stāvvietu koncepcija. Teritorijas labiekārtojumā jāparedz arī atklāta tipa tenisa korti.

 

Evita Aploka,

Alūksnes novada pašvaldības

Centrālās administrācijas

sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content