6. jūlijā Alūksnē Vēsturisko parku un dārzu dienas - Alūksnes novads

6. jūlijā Alūksnē Vēsturisko parku un dārzu dienas

6. jūlijā Alūksnē Vēsturisko parku un dārzu dienas

6. un 7. jūlijā notiek Latvijas piļu un muižu Vēsturisko parku un dārzu dienas, aicinot apmeklētājus baudīt brīnišķīgu arhitektūru, parkus ar krāšņiem ziediem, pastaigu takām un iesaistīties dažādās aktivitātēs. Alūksnes novada muzejs aicina 6. jūlijā iepazīt Muižas parka ziedošos augus un noklausīties Rīgas Doma kora skolas audzēkņu koncertu “Jūtu – poēze”.

Pulksten 14.00 Alūksnes Muižas parkā tematiskā ekskursijā “Ziedu pasaules valdzinājumā” kopā ar dārznieci Ingrīdu Ribozolu būs iespēja iepazīt jūlijā ziedošos parka augus un nospiedumu tehnikā izveidot no tiem maisiņu aromātisko augu glabāšanai. Alūksnes Muižas parks ir Valsts nozīmes arhitektūras piemineklis un kopā ar Alūksnes Jauno pili tas veido nedalāmu ansambli. Parkā vērojamas skatu perspektīvas, saglabājot brīvas lauces, dekoratīvie stādījumi dēstīti dabiskās grupās un to lapotņu krāsas, cita citu papildinot, rada krāšņu ainavu. Atrašanās ezera krastā un nelīdzenais reljefs muižas parkam piešķir īpašu valdzinājumu. Tas papildināts ar dažādiem arhitektoniskiem objektiem – paviljoniem, tempļiem, strūklakām, statujām, obelisku. Pašreizējā parka platība ir 32 ha, taču tas šķiet daudz lielāks, jo robežojas ar Alūksnes ezeru, un pār to redzams skats uz Tempļakalna parku ar Rotondu un Saules tiltu.
Pulksten 16.00 Alūksnes Jaunās pils Klavieru istabā ar L. van Bēthovena, R. Šūmaņa, F. Lista, K. Debisī, Ē. Ešenvalda, J. Jančevska, V. Veckaktiņa, D. Jonānes un citu komponistu solodziesmām, klaviermūziku, obojas solo darbiem, improvizatoriskām interlūdijām un dzeju iepriecinās Rīgas Doma kora skolas audzēkņi koncertā “Jūtu-poēze”. Koncertā muzicēs Mariss Lakstīgala, Valters Veckaktiņš, Eduards Jansons un Dafne Jonāne. Kopā kā komanda jaunieši savienojušies vien šogad, kad kopīgi sāka ceļu Rīgas Doma kora skolā diriģentu nodaļā. Apzinoties sevi kā māksliniekus un personības, viņi radījuši šo ansambli, lai kopīgi augstvērtīgi muzicētu un dalītos ar citiem mūzikā ārpus diriģenta profesijas, sakot, ka mūzika ir māksla, kas liek mūsu sirdīm degt, kas paver jaunus ceļus un atklāsmes pasaulē un sevī.
Dalības maksa Vēsturisko parku un dārzu dienu pasākumā: pieaugušajiem – 6,00 EUR, skolēniem un senioriem – 4,00 EUR. Aicinām pieteikties Vēsturisko parku un dārzu aktivitātēm Alūksnē pa mobilo tālruni 25665538 (Alūksnes novada muzejs). Pasākumā var apmeklēt arī tikai vienu no daļām, dalības maksa paliek nemainīga.

Jolanta Baldiņa.
Alūksnes novada muzeja
Izglītojošā darba un darba ar apmeklētājiem vadītāja

Skip to content