Paredzēts noteikt ierobežojumus reklāmas objektu izvietošanai Alūksnes pilsētas vēsturiskajā centrā - Alūksnes novads

Paredzēts noteikt ierobežojumus reklāmas objektu izvietošanai Alūksnes pilsētas vēsturiskajā centrā

Alūksnes novada pašvaldība aicina iedzīvotājus no 11. līdz 25. jūlijam izteikt viedokli par sagatavoto saistošo noteikumu “Grozījumi Alūksnes novada pašvaldības domes 2023. gada 30. marta saistošajos noteikumos Nr. 5/2023 “Par reklāmas izvietošanu Alūksnes novadā”” projektu.

 Saistošo noteikumu projekts paredz noteikt aizliegumu reklāmas objektu, kas nav izkārtnes, izvietošanai Alūksnes pilsētas vēsturiskajā centrā. Izņēmums būs izkārtnes pie ēkām, valstij un pašvaldībai piederošas reklāmas, valsts un pašvaldības organizēto pasākumu reklāmas un informācija par Alūksnes novadu – uz šīm vides reklāmas kategorijām aizliegums neattieksies.

Alūksnes pilsētas vēsturiskajam centram ir valsts aizsargājama kultūras pieminekļa statuss. Lai rūpētos par šim statusam atbilstošas pilsētvides un raksturīgās vēsturiskās arhitektūras saglabāšanu, pašvaldība plāno noteikt vides reklāmas izvietošanas ierobežojumus konkrētajā teritorijā.

Ar saistošo noteikumu projektu var iepazīties pašvaldības tīmekļvietnē www.aluksne.lv sadaļā Sabiedrība/Sabiedrības līdzdalība/Viedokļa izteikšana par saistošo noteikumu projektiem.

Viedokli par saistošo noteikumu projektiem iedzīvotāji var izteikt brīvā formā vai izmantojot anketas, kas pieejamas iepriekš minētajā tīmekļvietnes sadaļā.

 Viedokli par saistošo noteikumu projektiem izziņotajā termiņā var iesniegt:

  • nosūtot kā elektronisku iesniegumu uz pašvaldības e-adresi portālā latvija.gov.lv,
  • nosūtot elektroniski parakstītu iesniegumu uz e-pasta adresi priekslikumi@aluksne.lv,
  • nogādājot pašvaldībā pašrocīgi parakstītu iesniegumu vai aizpildot veidlapu kādā no Valsts un pašvaldības vienotajiem klientu apkalpošanas centriem (administratīvajā ēkā Dārza ielā 11, Alūksnē, vai pagastu bibliotēkās to darba laikā),
  • nosūtot pa pastu Alūksnes novada pašvaldībai, Dārza ielā 11, Alūksnē, Alūksnes novadā, LV-4301 (pasta zīmogam uz aploksnes jāsakrīt ar attiecīgo saistošo noteikumu projekta viedokļu izteikšanai izsludinātā termiņa pēdējo dienu).
Skip to content