Aicina piedalīties konkursā par novada iedvesmas stāstiem Latvijas simtgadei - Alūksnes novads

Aicina piedalīties konkursā par novada iedvesmas stāstiem Latvijas simtgadei

Sagaidot Latvijas simtgades gadu, Alūksnes novada pašvaldība izsludina novadpētniecības konkursu “Šodiena jau rīt būs vēsture”.

Par konkursa tēmu šogad izvēlēts motīvs – “Mana novada iedvesmas stāsti Latvijas simtgadei”. Konkursa dalībnieki aicināti iesniegt uz dokumentāliem faktiem balstītus vai literārus darbus – stāstus, aprakstus, esejas, referātus un cita žanra darbus par šodienas Alūksnes novadam nozīmīgiem, iedvesmojošiem cilvēkiem, notikumiem, procesiem, jaunām tradīcijām, inovācijām, sasniegumiem un veiksmēm.

Konkursā piedalīties aicināti novada literāti, kultūras iestādes,  izglītības iestāžu 10. – 12. klašu audzēkņi, kā arī ikviens interesents, iesniedzot līdz šim nepublicētu, uz dokumentāliem faktiem balstītu vai literāru darbu, kas var būt papildināts ar foto materiālu.

Darbus konkursam varēs iesniegt no 2018. gada 2. janvāra līdz 4. septembrim. Iesniegtos darbus vērtēs divās kategorijās – dokumentālie darbi un literārie darbi, atsevišķi novērtējot skolu audzēkņu un pieaugušo radītos darbus. Konkursa rezultātus paziņos 2018. gada novembrī.

Iesniegtos darbus iekļaus Alūksnes pilsētas un novada kultūras iestāžu, skolu novadpētniecības krājumā, tie var tikt publicēti laikrakstos un citos izdevumos, kā arī izmantoti grāmatas izdošanai.

Konkursa nolikums atrodams www.aluksne.lv sadaļas “Pašvaldība” apakšsadaļā “Konkursi”.

Novadpētniecības konkursu organizē Alūksnes novada pašvaldības Kultūras un sporta nodaļa sadarbībā ar Alūksnes pilsētas bibliotēku.

 

Sagatavoja: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldībassabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content