Pašvaldība atbalstīs divu jauniešu biznesa idejas - Alūksnes novads

Pašvaldība atbalstīs divu jauniešu biznesa idejas

 Alūksnes novada pašvaldība janvārī slēgs līgumu ar diviem jauniešiem, kuri saņems pašvaldības līdzfinansējumu jauniešu biznesa ideju īstenošanai.

Jauniešu biznesa ideju konkursu komercdarbības uzsākšanai Alūksnes novada pašvaldība organizē kopš 2011. gada un šajā laikā atbalstītas 15 dažādas jauniešu idejas. To īstenošanai pašvaldība piešķīrusi kopumā 29 866,44 EUR.

Pašvaldības atbalstītie projekti ir šādās nozarēs – četri produktu ražošanā (velo statīvi, sveces, kažokādu izstrādājumi, lina izstrādājumi), četri lauksaimniecībā (sliekas, zirgi, truši, zemenes), trīs kokapstrādē, divi projektēšanā, divi pakalpojumu jomā (pasākumu organizēšana, masāžas).

Aizvadītā gada nogalē izsludinātajam Jauniešu biznesa ideju konkursam pieteikumus iesniedza pieci jaunieši. Viņi iesniedza sagatavotu biznesa plānu un sava biznesa ideju arī prezentēja pašvaldības izveidotajai vērtēšanas komisijai. Vērtēšanā atbalstu guva trīs jaunieši. Tā kā viens no vērtēšanā atbalstītajiem jauniešiem atteicās, šomēnes pašvaldība slēgs līgumus ar diviem jauniešiem.

Madara Zaķe saņems pašvaldības līdzfinansējumu, lai īstenotu savu biznesa ideju šūšanas nozarē, veidojot individuālas rotaļlietas bērniem, bet Lauris Puks – kokapstrādē, ražojot intelektu attīstošus un stresu mazinošus koka izstrādājumus. Piešķirtais pašvaldības finansējums abiem jauniešiem attiecīgi ir 1609,72 EUR un 2294,02 EUR.

Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content