Aicina uz barikāžu atceres dienai veltītu pasākumu Alūksnes muzejā - Alūksnes novads

Aicina uz barikāžu atceres dienai veltītu pasākumu Alūksnes muzejā

Sestdien, 20. janvārī, pulksten 13.00 Alūksnes muzejā notiks 1991. gada barikāžu atceres dienai veltīts pasākums “Barikādēm 27”, kurā aicināts piedalīties ikviens Alūksnes novada iedzīvotājs – gan tā laika aculiecinieki, gan katrs, kas vēlas atcerēties un izzināt šo Latvijas neatkarības atjaunošanas ceļā tik nozīmīgo laiku.

Šī gada janvārī aprit 27 gadi kopš tiem emocionālajiem un arī dramatiskajiem janvāra notikumiem trīs Baltijas valstu galvaspilsētās, ko tagad atceramies kā barikāžu laiku.

Pasākuma dalībnieki Alūksnes muzejā atskatīsies uz 1991. gada janvāra notikumiem ar to cilvēku acīm, kuri bija klāt un ar savu “gara spēku” aizsargāja atjaunoto Latvijas valsti. Par pašu pieredzēto barikāžu dienās Rīgā stāstīs alūksnieši Armands Musts, Dainis Svarups, Aivars Puzulis un citi barikāžu dalībnieki no Alūksnes novada, bet tā laika emocijas atmiņā atsauks filma “Barikāžu stāsti”. Pēc pasākuma muzeja pagalmā būs lauku virtuve, degs ugunskurs un visi vēl kādu brīdi varēs kavēties atmiņās un pārdomās.

 

 Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content