Alūksnē notiks Enerģijas diena - Alūksnes novads

Alūksnē notiks Enerģijas diena

1. februārī Igaunijas-Latvijas pārrobežu sadarbības programmas projekta “Ilgtspējīgas enerģijas sabiedrība” ietvaros Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijā norisināsies Enerģijas diena.

Enerģijas diena būs īpašs izaicinājums Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas Enerģijas pulciņa dalībniekiem, kuri dalīsies ar nodarbībās iegūtajām zināšanām un vadīs Enerģijas darbnīcas. Pasākuma dalībnieki pētīs un salīdzinās vecu un jaunu virtuves tehniku, mūsdienīgus siltinājuma materiālus, enerģijas patēriņu darba režīmā un dīkstāvē esošai datortehnikai, iepazīs viedtālruņu iespējas apkārtējās vides faktoru noteikšanai, kā arī atbildēs uz āķīgiem jautājumiem par saudzīgu resursu izmantošanu un efektīvu patēriņu.
Pēc uzdevumu risināšanas un pareizo atbilžu meklēšanas, skolēni vēros eksperimentu izrādi zinātkāres centra “Zinoo” izpildījumā, kam sekos skolēnu radīto gudras enerģijas lietošanas padomu video konkursa “Lieto enerģiju gudri” video skate un konkursa laureātu apbalvošana.
Pasākuma noslēgumā norisināsies Enerģijas dienas dalībnieku sumināšana un kopīga enerģijas svētku kliņģera baudīšana.
Plānots, ka pasākumā piedalīsies vairāk nekā 120 skolēni no Vidzemes un Dienvidigaunijas skolām.
Enerģijas dienas programmu veidojuši Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas 9. klases skolēni un viņu skolotājas Irena Bērziņa un Ligita Krieva, sadarbībā ar Alūksnes novada pašvaldību.
Publikācija atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Igaunijas-Latvijas Programmas Vadošā iestāde nav atbildīga par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.

Skip to content