Aicinām aizpildīt aptauju par pašvaldības saistošo noteikumu pieejamību - Alūksnes novads

Aicinām aizpildīt aptauju par pašvaldības saistošo noteikumu pieejamību

Tieslietu ministrija ir izsludinājusi aptauju par pašvaldību saistošo noteikumu pieejamību, lai noskaidrotu, vai noteikumu pieejamības prasībās ir nepieciešamas izmaiņas.

Šobrīd ir atšķirīgas prasības republikas lielo pilsētu un novadu pašvaldību saistošo noteikumu publicēšanas prasībās – republikas pilsētu pašvaldībām tie jāpublicē oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”, kas šobrīd ir pieejams tikai elektroniskā versijā www.vestnesis.lv, un tie ir pieejami arī tiesību aktu portālā likumi.lv. Savukārt novadu pašvaldībām šādas prasības nav.

Aptaujas mērķis ir noskaidrot, vai iedzīvotāji Latvijā ir apmierināti ar līdzšinējo kārtību, un kā vērtē ideju, ka visiem saistošajiem normatīvajiem aktiem, tajā skaitā novada pašvaldību saistošajiem noteikumiem, ir jābūt pieejamiem vienuviet – publicētiem oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis” un portālā www.likumi.lv.

Kā zināms, Alūksnes novada pašvaldības saistošie noteikumi tiek publicēti pašvaldības laikrakstā “Alūksnes Novada Vēstis” un pastāvīgi tie ir pieejami pašvaldības mājas lapā www.aluksne.lv.

Aicinām Alūksnes novada iedzīvotājus un uzņēmējus aizpildīt Tieslietu ministrijas izsludināto aptauju līdz 2018. gada 2. martam.

Aptauja ir pieejama Tieslietu ministrijas mājas lapā www.tm.gov.lv, saitē http://ej.uz/saistosie vai izmantojot QR kodu.

Skip to content