MODES SKATE “MANS SVĒTKU TĒRPS” - Alūksnes novads

MODES SKATE “MANS SVĒTKU TĒRPS”

2018.gada 23.februārī Meža mātes, 5. grupas bērnu komanda ar skolotājām un vecākiem piedalījās Jaunalūksnes tautas nama organizētajā bērnu modes skatē.

Temats mūsu priekšnesumam bija „Satikšanās svētki”

Kolekcijas nosaukumu izvēlējāmies „Melns un balts”, arī mūziku uznācienam izvēlējāmies R. Paula, K. Prauliņa „Melns un balts”.

Mūsu kopdarbu žūrija ļoti atzinīgi novērtēja. Gaumīgi, saskanīgi veidotais kolekcijas koptēls un stāsts, kuru mazie modeļi parādīja uz modes skates mēles, noslēgumā sūtītās pavasarīgās gaisa bučas no mazajiem dalībniekiem žūrijai sasildīja sirdis. No astoņām pirmsskolas izglītības iestādēm mēs tikām novērtēti ar godpilno 2. vietu.

Saņemot aicinājumu piedalīties pasākumā, skolotājas Jolanta Apsīte, Sanita Apšusala, nolēmām aicināt palīgā vecākus, lai taptu tērpi modes skatei „Mans svētku tērps”.

Paldies Elvja Prazņicāna mammai, kura labprāt atsaucās aicinājumam un piekrita šūt tērpus. Kristiānas-Tīnas Bērziņas mamma ieteica ideju tērpu krāsām, priekšnesumam. Paldies, Kintijas Kļaviņas mammai par sagādātajām uzlīmēm–notīm. Paldies, arī Roberta Rezgoriņa mammai un vecmāmiņai, par skaisto pušķu gatavošanu.

Grupā centīgi iestudējām uznāciena soļus – tos apguva Kristiāna-Tīna, Kintija, Elvis, Alekss. Bērni atzina, ka gatavoties modes skatei nemaz nav tik viegli, kā sākumā likās, nepieciešama liela pacietība, atbildība un izturība.

Pavasaris ir atmodas laiks, kad straujāk iepukstas sirdis gan jauniem, gan veciem. Visapkārt virmo satikšanās un romantisko randiņu prieks. Katrs šis brīdis ir kā svētki, kuru pavada dabas mūzikas skaņas.

Šī tērpu kolekcija bija darināta no viegla, gaisīga melnā un baltā agroplēves materiāla, kas veiksmīgi, kreatīvi saplūst ar kokvilnas auduma apģērbu. Materiālam nav nozīme, visu izšķir darinātāja iztēle un prasme.

Vienmēr aktuālais un klasiskais melnbaltais krāsu salikums ir kā pretpoli, kas pievelkas un viens otru papildina. Tērpi veidoti rotaļīgā, gaisīgā stilā ar svinīguma efektu. Volāni un ieloces ļauj izbaudīt kustību prieku, rada iedvesmu iztēlei.

Aksesuāri veidoti no mūzikas diskiem. Tie papildināti ar pavasarīgiem ziediem un nošu atslēgu. Notis simbolizē to, ka vecās mūzikas skaņas jaunā izpildījumā izvilina romantisku noskaņu jebkurā vecumā.

Guvām jaunu pieredzi, jo šādā konkursā piedalījāmies pirmo reizi. Ļoti interesanti bija vērot citu kolēģu izdomu, radošumu modes skates tērpos, priekšnesumos.

Bērniem bija prieks par paveikto, teica, ka labprāt vēl piedalītos šādos konkursos.

Pirmsskolas izglītības skolotāja Jolanta APSĪTE

Skip to content