Alūksnes novada teritorijā notiks militāras mācības - Alūksnes novads

Alūksnes novada teritorijā notiks militāras mācības

 

No 5. līdz 13. maijam Vidzemē notiks starptautiskais militārais vingrinājums “SIIL 18” (“Ezis 18”), kurā piedalīsies vairāk nekā 500 karavīri un zemessargi no Latvijas un sabiedroto valstu bruņotajiem spēkiem.

Militārā vingrinājuma laikā Alūksnes novadā pa autoceļiem un to pieguļošajām teritorijām pārvietosies karavīri un militārā tehnika, īslaicīgi ierobežojot satiksmi:

  • –8. maijā Alūksnes novadā pa autoceļu A2 no Igaunijas robežas līdz Veclaicenei un maršrutā Alūksne–Strautiņi, kā arī Apes novadā maršrutā Alūksne–Gaujiena;
  • –12. maijā no Alūksnes uz Gulbenes cauri Smiltenei uz Valku; 13. maijā – no Valkas uz Alūksni un Gulbeni.

Vingrinājuma laikā karavīri un zemessargi veiks dažādus uzdevumus, kuros tiks lietota salūtmunīcija un sprādzienu imitācijas līdzekļi, kas rada troksni un dūmus, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību, kā arī nenodara kaitējumu videi:

  • maijā uz autoceļa A2 no Igaunijas robežas līdz pagriezienam uz Api;
  • maijā uz autoceļa A2 no pagrieziena uz Api līdz Gaujienai un Virešos.

Vingrinājuma noslēguma pasākums notiks 13. maijā Valkā.

Lai gan militārais transports iekļausies kopējā satiksmes plūsmā, neveidojot kolonnu, Nacionālie bruņotie spēki lūdz ar izpratni izturēties pret iespējamajiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem un aicina autovadītājus ievērot ceļu satiksmes noteikumus un netraucēt kolonnu kustību, piemēram, mēģinot to apdzīt.

Iedzīvotāji aicināti neuztraukties, redzot arī karavīru un zemessargu pārvietošanos ārpus militārajiem poligoniem un vienību izvietojumiem, tehnikas un cita veida aprīkojuma izvēršanu un pozīciju ieņemšanu dažādās Latvijas vietās.

Neskaidrību gadījumā lūdzam sazināties pa tālruni 27327669.

Papildu informācija Zemessardzes mājas lapā zs.mi.lv un Facebook/Vidzemes brigādes zemessargi

 

 Savukārt no 5. līdz 13. jūnijam militāra vingrinājuma ietvaros paredzēta karavīru pārvietošanās galvenokārt ar autotransportu Alūksnes novada teritorijā virzienā no Litenes caur Alūksne uz Strautiņu poligonu. Poligonā paredzēts militārais vingrinājums, kurā nav paredzēts pielietot šaušanu un imitācijas līdzekļus.

Skip to content