Latvijas Veselības nedēļas ietvaros aicina uz sportiskām aktivitātēm Alūksnes novadā - Alūksnes novads

Latvijas Veselības nedēļas ietvaros aicina uz sportiskām aktivitātēm Alūksnes novadā

 

No 28.maija līdz 3.jūnijam Latvijā norisināsies ikgadējā Veselības nedēļa MOVE Week. Jau vairākus gadus Latvija piedalās šajā kampaņā un tās dalībnieku skaits ar katru gadu aug. Veselības nedēļas laikā dažādas sportiskas aktivitātes tiks rīkotas arī Alūksnes novadā.

Veselības nedēļas devīze –

«Dažiem vajadzētu skriet,

Citiem arī vingrot iet.

Ja ar sportu nodarbojas,

Spēks un veselība rodas»

 

Kas ir Veselības nedēļa, jeb MOVE Week

“NowWeMOVE” ir lielākā Eiropas “sports visiem” kampaņa, kuras mērķis ir līdz 2020.gadam iesaistīt fiziskajās aktivitātēs 100 miljonus Eiropas iedzīvotājus.

Projekta mērķis ir popularizēt veselīgu dzīvesveidu un iesaistīt pēc iespējas vairāk cilvēku sportiskās, veselīgās un fiziskās aktivitātēs.

NowWeMOVE projektu organizē Starptautiskā Sporta un kultūras asociācija (ISCA) sadarbībā ar Eiropas valstu tautas sporta (sports visiem) nacionālajām organizācijām.

Latvijā Veselības nedēļu koordinē Latvijas Tautas sporta asociācija (LTSA).

“Latvijas Veselības nedēļa” tiek organizēta lai:

  • sniegtu informāciju un veidotu izpratni, ka fiziskās aktivitātes ir neatņemama veselīga dzīves veida sastāvdaļa un viens no labākajiem un lētākajiem slimību profilakses veidiem;
  • piedāvāt fizisko aktivitāšu dažādību un dot iespēju piedalīties aktivitātēs ar mērķi, lai tās kļūtu par ikdienas dzīves sastāvdaļu, kā arī dot iespēju Latvijas iedzīvotājiem kopā ar ģimeni un draugiem pavadīt laiku, aktīvi atpūšoties.

Latvijas Veselības nedēļas ietvaros no 28.maija līdz 3.jūnijam tiek aicināti piedalīties visi Alūksnes novada iedzīvotāji neatkarīgi no vecuma, dzimuma un sportiskās gatavības. Arī uzņēmumiem un iestādēm ir iespēja atbalstīt šo pasākumu un ikkatram vienam ar aktīvu līdzdalību veicināt savu un visa novada fizisko sagatavotību un veselību.

 

 

Skip to content