26. maijā Alūksnē varēs apmeklēt dažādas izklaides - Alūksnes novads

26. maijā Alūksnē varēs apmeklēt dažādas izklaides

Sestdien, 26. maijā, Alūksnes novadā ieradīsies tūrisma rallija “Vidzemes pieturu piedzīvojums” dalībnieki. Dalībai pasākumā ir reģistrējušās 143 ekipāžas ar gandrīz 600 dalībniekiem. Rallija dalībnieki apciemos visas četras Vidzemes pieturas – Raunas, Smiltenes, Apes un Alūksnes novadus.

 

Alūksnes novadā rallija dalībnieku ekipāžas ieradīsies dienas otrajā pusē. Šeit viņi apciemos vairākus kontrolpunktus un Alūksnē notiks arī pasākuma noslēgums. Gan rallija dalībniekiem, gan arī vietējiem iedzīvotājiem būs iespēja apmeklēt dažādas norises, kas notiks 26. maijā.

Alūksnes skatu tornis šajā dienā apmeklētājus gaidīs no pulksten 11.00 līdz pat 22.00. No pulksten 17.30 līdz 21.30 Alūksnes Jaunās pils galma dāmas aicinās ikvienu viesi uzspēlēt kroketu Tempļakalna ielas gājēju tilta galā, netālu no stadiona.

No pulksten 19.00 Alūksnes Pilssalā, pie jaunās multifunkcionālās ēkas, muzicēs Normunds Veļķeris un Arnis Rappa. Darbosies kafejnīca, bet Alūksnes Tūrisma informācijas centra teltī būs iespēja uzzināt par vakara aktivitātēm un iegādāties suvenīrus.

Pilssalā, pļavā pie tilta, no pulksten 19.00, biedrība “Astes un Ūsas” piedāvās izjādes ar zirgu. Biedrības pārstāvji būs ieradušies ne tikai ar zirgu, bet arī ar suņiem un kaķiem, jo tūrisma rallija laikā norisināsies labdarības akcija sadarbībā ar dzīvnieku māju “Astes un ūsas“. Izjādes būs par ziedojumu dzīvnieku mājai. Ikviens pasākuma dalībnieks un apmeklētājs aicināts iepriecināt patversmē nonākušos ķepaiņus, arī sarūpējot barību un materiālus dzīvnieku mājas uzlabošanai.

Plosts “Kaija” un kuģītis “Marienburg” šajā vakarā aicinās ikvienu viesi un vietējo iedzīvotāju doties naksnīgos publiskos braucienos, kas sāksies no pulksten 21.30 (par maksu). Brauciena laiks 30 minūtes. Kuģis un plosts aties no laipām netālu no pašvaldības aģentūras “ALJA” ēkas.

Savukārt no pulksten 22.00 uz Pilssalas atklāšanas pasākumu aicina grupa “Propellers” (ieejas maksa 5,00 EUR).

 

Evita APLOKA, Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content