Pārbūvē iekšējos inženiertīklus “Sprīdītī” - Alūksnes novads

Pārbūvē iekšējos inženiertīklus “Sprīdītī”

 Alūksnes pirmsskolas izglītības iestādē “Sprīdītis” sākusies inženiertīklu pārbūve.

 Bērnudārza ēka ekspluatācijā nodota 1986. gadā un tās inženiertīkli ir nolietojušies. Apkures sistēma nav rekonstruēta, ir slikti izolēta, regulējošie krāni ierūsējuši un nav regulējami, tāpat arī siltumapgādes sadales kolektori. Līdz ar to nepieciešams pārbūvēt apkures sistēmu, optimizēt cauruļu diametrus, ierīkot mūsdienīgu siltumizolāciju, samazinot siltuma zudumus. Lai samazinātu energoresursu patēriņu, siltummezglā jāuzstāda karstā ūdens cirkulācija.

 Galvenā ūdensvada stāvoklis ir neapmierinošs, tam nepieciešama cauruļu diametru optimizācija atbilstoši faktiskajam patēriņam. Kritiskā stāvoklī ir arī kanalizācijas sistēma. Tāpat ēkā jāatjauno ventilācijas sistēmas darbība.

 Veicot iekšējo inženiertīklu pārbūvi, ēka iegūs jaunu un efektīvu apkures sistēmu ar iespēju regulēt temperatūru kā ēkā kopumā, tā atsevišķās telpās, energoefektīvu un mūsdienīgu ventilācijas sistēmu gaisa apmaiņai grupu un koplietošanas telpās, modernizētu siltummezglu efektīvai siltuma sadalei, kā arī uzlabotu elektroapgādi.

  Alūksnes novada dome 28. jūnija sēdē noteica šīs ēkas inženiertīklu pārbūvi par pašvaldības izglītības iestāžu investīcijas projektu. Pārbūves kopējās izmaksas ir 285 591,56 EUR. Daļa nepieciešamā finansējuma –  7 865,00 EUR darbu veikšanai novirzīta no pašvaldības budžeta, pārējiem 277 726,56 EUR pašvaldība ņem aizņēmumu Valsts kasē. Pārbūvi, saskaņā ar atklātā iepirkuma konkursa rezultātiem, veic SIA “SANART”.

 Iestādes vadītāja Modrīte Voska informē, ka inženiertīklu pārbūves laikā bērnudārzs darbu turpinās, nodrošinot bērniem drošību. Par to, kā tiks organizēts mācību darbs šajā laikā, audzēkņu vecāki tiek informēti. Augustā, kamēr daudzi bērni vēl neapmeklē bērnudārzu, mācību process tiks organizēts vienā ēkas korpusā, bet darbi ritēs otrā. Pēc tam iestāde ar būvnieku vienosies par tālāku darbu organizāciju.

M. Voska aicina audzēkņu vecākus būt saprotošiem pārbūves laikā arī tad, ja kādām grupām nāksies pārcelties uz citām telpām, un atgādina, ka šīs īslaicīgās grūtības ir kopā jāpacieš, lai pēc tam bērni varētu ērtāk un komfortablāk uzturēties bērnudārzā.

 

Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content