Sāks ģimnāzijas internāta atjaunošanu - Alūksnes novads

Sāks ģimnāzijas internāta atjaunošanu

 Īstenojot Eiropas Reģionālās attīstības fonda projektu “Alūksnes novada vispārējās izglītības iestāžu mācību vides uzlabošana”, jau kopš pavasara pārbūve norit Alūksnes novada vidusskolas ēkā, bet nu tie sākas arī Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas internāta ēkā.

 Minētais projekts paredz attīstīt Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas un Alūksnes novada vidusskolas infrastruktūru, lai nodrošinātu skolēniem mūsdienīgu, ergonomisku un funkcionālu mācību vidi un sekmētu kompetenču pieejā balstītā vispārējā izglītības satura pakāpenisku ieviešanu. Projekta vadītāja ir Alūksnes novada pašvaldības projektu vadītāja Santa Supe.

 Projekta rezultātā Alūksnes novada vidusskolā izveidos ergonomisku mācību vidi, iegādāsies ergonomisku aprīkojumu telpām, ieviesīs jaunus informācijas un komunikāciju tehnoloģiju risinājumus, uzlabos sporta infrastruktūru. Būvdarbu laikā ēkā daļēji maina durvis, grīdas pamatkārtu un segumu, veic uzlabojumus elektroapgādes, ventilācijas, siltumapgādes sistēmā, izbūvē iekšējās ugunsdzēsības sistēmu, pārbūvē vājstrāvas tīklus, ūdensvada ievadu, ierīko ārējo ugunsdzēsības hidrantu, kā arī veic kosmētisko remontu telpās, kur tas nav bijis (četrās klašu telpās ar palīgtelpām, gaiteņos, sporta un aktu zālē, kāpņu telpās). Būvdarbus saskaņā ar iepirkuma procedūras rezultātiem objektā veic pilnsabiedrība “A.A.& Būvkompānijas” pēc SIA “BM-projekts” izstrādātā būvprojekta, būvuzraudzību nodrošina SIA “Sistēmeksperts”.

 Ģimnāzijā plānota 7.-9. klašu korpusa pārbūve, ergonomiska aprīkojuma iegāde un uzstādīšana, informācijas un komunikāciju tehnoloģiju risinājumu ieviešana un aprīkojuma iegāde, dabaszinātņu (fizika, ķīmija, bioloģija) un matemātikas kabinetu iekārtošana, sporta aprīkojuma iegāde, Alūksnes novada metodiskā centra attīstībai nepieciešamā aprīkojuma iegāde un jau minētā internāta daļēja atjaunošana.

 Ģimnāzijas internāta ēkai veiks funkcionālus uzlabojumus, padarot to sasniedzamu ratiņkrēslu lietotājiem, ēkā pilnībā atjaunos dušas telpas, nomainīs elektroinstalāciju telpās, kur tas vēl nav darīts, uzstādīs ventilācijas iekārtas, nodrošinot telpās piespiedu ventilāciju, bet gaiteņos nomainīs visas durvis un veiks remontu. Darbus internātā veiks, nododot ēku atjaunošanas darbiem pa daļām. Šobrīd notiek sagatavošanās – iekārtots būvlaukums, norobežota teritorija, plānots, ka šonedēļ uzsāks darbus. Ģimnāzijas internātā saskaņā ar atklātā iepirkumu konkursa rezultātiem darbus veiks SIA “RUFS” pēc SIA “JOE” izstrādātā projekta.

 

Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste

Skip to content