Veselības projektā noslēdzas nūjošana un notiks lekcijas par stresa mazināšanu - Alūksnes novads

Veselības projektā noslēdzas nūjošana un notiks lekcijas par stresa mazināšanu

Alūksnes novada pašvaldības īstenotā Eiropas Sociālā fonda projekta “Dzīvo vesels Alūksnes novadā!” ietvaros ir noslēdzies nūjošanas nodarbību cikls, bet 10. un 17. oktobrī notiks bezmaksas lekcijas par stresa samazināšanu darba vietā.

Nūjošanas nodarbību ciklā “Nūjošana – iepazīsti Alūksnes novadu!” instruktores Solveigas Kristīnes Selgas vadībā ar nūjošanas tehniku iepazinās 29 cilvēki 8 līdz 72 gadu vecumā. Bērni nūjoja kopā ar vecākiem, iespēju piedalīties nodarbībās izmantoja arī atvaļinājumos esošie cilvēki no Rīgas.

Nodarbības norisinājās Alūksnē, Alsviķu, Mālupes un Ziemeru pagastos dažāda reljefa maršrutos, izmantojot gan stāvus, gan lēzenus kāpumus, kāpnes un pat ūdeni. Aktīvākie dalībnieki piedalījās izturības gājienos līdz 20 km dienā un ārpus projekta turpina nūjot individuāli sev atbilstošā tempā un maršrutos.

Nūjošanas nodarbības “Nūjošana – iepazīsti Alūksnes novadu!” projekta “Dzīvo vesels Alūksnes novadā!” ietvaros plānots organizēt arī 2019. gadā.

 Savukārt 10. un 17. oktobrī pulksten 17.00 Alūksnes Kultūras centra Disko zālē, Brūža ielā 7, notiks lekcijas “Stresa mazināšana darba vietā”, kuras vadīs pieredzējusī psiholoģe Svetlana Volkova.

Lekciju mērķis ir apgūt stresa pārvaldības prasmes strādājošajiem, sniedzot teorētisku informāciju un izpildot praktiskus vingrinājumus.  Lekcijas apmeklējums ir bezmaksas. Tās ilgums – pusotra stunda.

Skip to content