Daugavpils teātris decembrī dosies viesizrādēs uz Alūksni - Alūksnes novads

Daugavpils teātris decembrī dosies viesizrādēs uz Alūksni

12. decembrī Alūksnes Kultūras centrā viesosies Daugavpils teātris ar deju izrādi bērniem „Čipolīno” un komēdiju pieaugušajiem „Randiņi trešdienās”.

„Čipolīno” ir pirmā Daugavpils teātra deju izrāde bērniem; izrādes idejas autore un horeogrāfe ir Irina Saveļjeva. Džanni Rodāri pasaka tiek izstāstīta tikai ķermeņa plastikas valodā, bet autora iekodētā doma par spēju just līdzi tiem, kuriem ir nodarīts pāri, ir nolasāma arī bez vārdiem.  

Mazie skatītāji varēs iepazīties ar brīnišķīgu pilsētiņu-dārzu, kurā dzīvo ļoti labestīgi un draudzīgi iemītnieki. Šeit dzīvo arī divas apburošas meitenītes Ķirbīte un Redīsīte, kuras draudzējas ar puisēnu-sīpoliņu vārdā Čipolīno. Diemžēl šiem draugiem nāksies saskarties ar mantkārīgā Citrona un Tomāta ļaunprātību, bet mūsu varoņi nepadosies bez cīņas! Kā atzīst izrādes radošā komanda, izrāde ir paredzēta visai ģimenei: „Mēs izrādi veidojām  tā, lai tā būtu interesanta ne tikai bērniem, bet arī viņu vecākiem. Bet būtiskākais, uz ko mēs ceram, ka izrāde rosinās bērnos iztēli, bet pēc tās noskatīšanās, vecāki apspriedīs redzēto kopā ar bērniem.” Izrāde „Čipolīno” sāksies plkst. 13.00.

Horeogrāfe un idejas autore: Irina Saveļjeva
Scenogrāfs un kostīmu mākslinieks: Egils Viļumovs
Gaismu mākslinieks: Sergejs Vasiļjevs

Lomās: Māris Boka, Miroslavs Blakunovs, Milena Savkina, Jeļizaveta Petrova, Anna Blakunova, Svetlana Morozova, Vadims Bogdanovs, Egils Viļumovs, Raimonds Paegle, Anna Sultanova, Jevgeņijs Mihailovs

Pirmizrāde notikusi 2018. gada 7. janvārī.

Savukārt 12. decembra plkst. 19.00 skatītājiem būs iespēja noskatīties Daugavpils teātra komēdiju pieaugušajiem „Randiņi trešdienās”. Pikanto komēdiju par mīlas daudzstūriem iestudējis režisors no Karēlijas Andrejs Dežonovs. Izrādē attēlotie varoņi, divi kolēģi Fēlikss un Viktors, ir izmisuši: vientulība laulībā, kurā uguntiņa vairs nedeg, un darbā paaugstinājums pagaidām nespīd. Pakāpeniski abi varoņi nonāk pie slēdziena, ka veids, kā viņi varētu gūt ilgi kāroto – kādam ikdienas rutīnā zaudēto dzīves garšu, kādam iespēju pakāpties augstāk pa karjeras kāpnēm – ir avantūra ar mīļāko…

„Tā ir izrāde, uz kuru jānāk atpūsties un pamatīgi izsmieties,” tā izrādi raksturo aktieri. Jāpiebilst, ka „Randiņi trešdienās” ir viena no populārākajām autora Valentīna Krasnogorova lugām, kuras varoņi nonāk paši savu fantāziju un ambīciju važās, no kurām izķepuroties bez amizantiem starpgadījumiem neizdodas.

Režisors: Andrejs Dežonovs (Krievija)
Scenogrāfs, kostīmu mākslinieks: Ņikita Sazonovs (Krievija)
Paukošanās numura iestudētājs un kustību mākslinieks: Aleksandrs Ovčiņņikovs (Krievija)
Horeogrāfe: Anna Blakunova
Mūzikas autors: Peter Coon/ Das Kuhn (Krievija, Somija)
Gaismu mākslinieks: Sergejs Vasiļjevs

Lugu no krievu valodas tulkojusi Kristīne Veinšteina

Lomās: Ritvars Gailums, Kristīne Veinšteina, Egils Viļumovs, Inese Ivulāne-Mežale, Līga Ivanova, Māris Korsiets.

Pirmizrāde notikusi: 2017. gada 9. novembrī.

Biļetes – Alūksnes Kultūras centra kasē, Biļešu paradīze kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

Viesizrādes notiek ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Skip to content