EGLES IEDEGŠANAS SVĒTKI - Alūksnes novads

EGLES IEDEGŠANAS SVĒTKI

Rūķītis pa mežu iet
Galvā sārtu mici liek.
Iet un skaita eglītes,
Kuru zaros deg gaismiņas…

Ak vai! Kas tad tas? Kāpēc pie Sprīdīša bērniem nedeg gaismiņas nevienā no eglītēm? Kas ir noticis?

Šogad izrotāt eglīti un gaismiņas iedegt bija uzticēts dzīvnieciņiem – Zaķim (mūzikas skolotājai Vitai VĒRDIŅAI), Vāverei (skolotājai Sintijai PUŠPUREI), Lapsai (skolotājai Sanitai STRAKŠAI). Darbiņš netika izdarīts. Bērni kopā ar skolotājām bija sanākuši priecāties, sveikt eglīti un gaidīt Rūķus (ABJC Jauno producentu apvienības jauniešus Ilzes ZVEJNIECES vadībā)

Rūķi nolēma, ka varētu palīdzēt dzīvniekiem izrotāt eglīti. Kur gan ir rotas? Šeit varēja palīdzēt bērni ar skolotājām, kas bija pagatavojuši zelta zvanus no dažādiem izlietotajiem plastmasas iepakojumiem.

Eglīte tika izrotāta, gaismiņas iedegtas, nu varēja  ar rūķiem doties rotaļā.

Vēlāk visi bērni devās uz savām grupiņām. Tur bērnus gaidīja pārsteigums! Pārsteigums bija ārā aiz loga. Pēc brīža Sprīdīša logos lūkojās daudz priecīgas, izbrīnītas, pārsteigtas, mazliet samulsušas sejiņas. Ko gan bērni tur redzēja? Tas bija lielais Rūķu pulciņš, kas dancoja aiz logiem.  Bērniem pārsteigumu, kā jau visus pēdējos gadus, sagādāja viņu vecāki, kas bija pārģērbušies par rūķiem un jaunieši no ABJC Jauno producentu apvienības. Kopā divdesmit seši Rūķi! Turpat pa vidu pazibēja ņiprā Vāvere, kam patika Rūķu dejas un ziņkārīgā Lapsa. Rūķiem dejas ierādīja Galvenais Deju  Rūķis (sporta skolotāja Jūlija TETERE-TETEROVSKA).

Skaistu Jums Ziemassvētku gaidīšanas laiku!

7.grupas skolotāja Sanita STRAKŠA

Skip to content