Aicinājums pieteikties “Iespējamajai misijai” - Alūksnes novads

Aicinājums pieteikties “Iespējamajai misijai”

Izglītības programma Iespējamā misija (IM) jau vairāk kā desmit gadus aicina mācīt un mācīties, pieteikšanās līdz 11.martam.

Kvalitatīvas izglītības pamats ir prasmīgs skolotājs, lai skolēni ne vien apgūtu mācību priekšmetu zināšanas un prasmes, bet arī attīstītu savu potenciālu un prasmes mācīties mūža garumā. Šogad jo īpaši tiek aicināti pieteikties pēdējo kursu studenti un profesionāļi, kuri studijās ir apguvuši vismaz 6 kredītpunktus fizikas, matemātikas, ķīmijas, informātikas vai bioloģijas jomā. Vjačeslavs Kaščejevs aicina pieteikties programmai un kļūt par skolotāju, kurš iedrošina skolēnus sasniegt vairāk.

Desmit gadu laikā ar IM atbalstu Latvijas skolās darbu uzsākuši vairāk kā 160 jaunie skolotāji, 73% no tiem turpina darbu izglītības sektorā arī šobrīd – kā skolotāji, mācību pārziņi, skolu direktori, mācību materiālu veidotāji, nevalstisko organizāciju pārstāvji un mācību programmu veidotāji Latvijas uzņēmumos. Ja vēlies uzzināt vairāk, noskaties sarunu ar IM absolventiem par ieguvumiem un izaicinājumiem skolotāja darbā, par mācīšanās pieredzi un to, kā programmā pieredzētais un apgūtais šobrīd palīdz ikdienas darbā, ko katrs ir izvēlējies darīt.

IM piedāvā dalību prestižā un starptautiski atzītā mācību programmā, kas ļauj dažādu jomu profesionāļiem, piemēram, inženieriem, ķīmiķiem, tulkiem, ekonomistiem u.c. profesiju pārstāvjiem kļūt par prasmīgiem skolotājiem. Lai kļūtu par dalībnieku, ir jāiztur četru kārtu atlase, kurā uz vienu vietu kandidē vidēji astoņi pretendenti, lai skolās nonāktu labākie, mērķtiecīgākie un zinošākie savu jomu speciālisti. Ik gadu dalībai programmā piesakās aptuveni 200 pretendentu, bet dalību programmā uzsāk 25 jaunie dalībnieki.

Šī mācību programma ir veidota, ņemot vērā pētījumus un starptautisku pieredzi. Viens no skolotāju sagatavošanas stūrakmeņiem ir regulāra un darba vidē balstīta atbalsta sniegšana, tāpēc IM ir izstrādājusi modeli, kurā, papildus mācību programmā apgūtajām zināšanām, jaunais skolotājs saņem atbalstu no pieredzējuša kolēģa skolā – mentora un programmas darbinieka – kuratora, kurš ik nedēļu seko skolotāja izaugsmei, vairākas reizes semestrī vēro stundas, sniedz izvērstu atgriezenisko saiti un atbalstu mērķtiecīga mācību procesa plānošanā un īstenošanā.

Dalība programmā Iespējamā misija ir tiem, kuri ir gatavi pagriezienam savā karjerā un vēlas pieņemt jaunus izaicinājumus! Tās ir praksē balstītas mācības un atbalsts tiem, kuri vēlas augt paši un ar savu darbu veidot Latvijas tagadni un nākotni. Dalībniekiem tiek nodrošināts individuāls atbalsts no kuratora, mentora un IM komandas, kas seko līdzi profesionālajai izaugsmei un mērķu sasniegšanai. Pēc programmas absolvēšanas tiek iegūtas tiesības strādāt par skolotāju ilgtermiņā. Šeit vairāk informācijas par nosacījumiem, atlases procesu un pieteikuma anketu. Aktualitātes un jaunumi mūsu Facebook lapā

Skip to content