“Latvijas Arhitektūras gada balvai 2019” pieteiktos objektus vērtē atlases žūrija - Alūksnes novads

“Latvijas Arhitektūras gada balvai 2019” pieteiktos objektus vērtē atlases žūrija

Trešdien, 13. martā, Alūksnē viesojās “Latvijas Arhitektūras gada balvas 2019” atlases žūrija, kas iepazinās ar konkursam pieteiktajiem objektiem – Alūksnes Bānīša staciju un makšķernieku soliem Alūksnes ezera piekrastē.

Kādreizējā Alūksnes stacijas noliktavā jeb bagāžas šķūnī ir izveidota laikmetīga multimediāla ekspozīcija par valsts nozīmes vēstures pieminekli – šaursliežu dzelzceļa līniju Alūksne-Gulbene. Apmeklētājiem tiek piedāvāts caur redzi, dzirdi un ožu gūt visaptverošu telpisko un vizuālo pieredzi. Ekspozīcijas dizains rada asociācijas ar atrašanos braucoša vilciena vagonā. Koka bagāžas kastes tiek interpretētas kā informācijas nesēji. Īpašu pieredzi apmeklētājiem sniedz 3D virtuālā realitāte.

Makšķernieku soli Alūksnes ezera krastā unikālā veidā apvieno funkcionālo aspektu ar informāciju par ezera zivju sugām un tuvējās apkārtnes kultūras un dabas bagātībām. Pie Alūksnes ezera radītas deviņas unikāla dizaina makšķerēšanas un atpūtas vietas, ko veido modulāri dizaina elementu komplekti. Apvienojot funkcionālo aspektu, ilgstspējīgus materiālus un informācijas pasniegšanu, tika nodrošināta labiekārtotās vides kvalitāte un sniegts ilgtermiņa ieguldījums vides aizsardzībā.

 

Skip to content